PEC Zwolle heeft najaarsblues definitief van zich afgeschud

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PEC Zwolle en Excelsior nemen het zaterdagavond tegen elkaar op.

PEC Zwolle heeft najaarsblues definitief van zich afgeschud
Speelronde: 28
Aftrap: zaterdag 1 april, 18.30 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Sinds de winterstop is PEC Zwolle de degradatiezone ontvlucht. De ploeg van trainer Ron Jans staat elfde en is nog in de race voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Excelsior wacht als nummer vijftien een strijd tegen degradatie.

• PEC Zwolle en Excelsior duelleren voor de tiende keer in Overijssel in Eredivisie-verband. Tot nu toe heeft PEC licht de overhand. De balans: drie overwinningen, vier gelijke spelen en twee nederlagen.

• Als we de wedstrijden in Rotterdam meenemen, dan is PEC al acht Eredivisie-duels met Excelsior ongeslagen. De laatste zege van Excelsior op de club uit Zwolle dateert alweer van 4 oktober 1986 (2-3).

• PEC Zwolle heeft sinds de winterstop zestien punten verzameld. Dat zijn er al twee meer dan in de hele eerste seizoenshelft.

De 'heenwedstrijd' tussen deze ploegen eindigde in een 0-2 zege voor PEC Zwolle.
De 'heenwedstrijd' tussen deze ploegen eindigde in een 0-2 zege voor PEC Zwolle.

• Scheidend PEC Zwolle-trainer Ron Jans heeft als coach een zeer fraaie balans in Eredivisie-wedstrijden tegen Excelsior: elf zeges, twee remises en slechts één verliesbeurt. Tegen geen enkele club heeft Jans zo'n hoog winstpercentage: 79.

• Excelsior wacht sinds 13 augustus op een clean sheet. Inmiddels hield de formatie van trainer Mitchell van der Gaag al 25 Eredivisie-duels niet meer de nul.

• In maart stonden slechts drie Eredivisie-speelrondes op het programma. Excelsior was met Ajax en PSV een van de drie clubs die in die maand zonder nederlaag bleef.

• Excelsior eindigde de afgelopen twee seizoenen als vijftiende, net boven de degradatiestreep dus. Dezelfde positie nemen de Kralingers nu ook in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.