PEC treft angstgegner Cambuur: 'Veldwijk heel bepalend'

Reacties

PEC Zwolle reist zaterdag af naar Leeuwarden voor een uitwedstrijd tegen hekkensluiter SC Cambuur (19.45 uur). Trainer Ron Jans neemt dat duel, mede vanwege de historie, zeer serieus.

PEC treft angstgegner Cambuur: 'Veldwijk heel bepalend'

PEC verloor in het seizoen 2013/14 met 3-1 bij Cambuur en ging vorig seizoen met 2-1 onderuit. 'Als je kijkt naar de geschiedenis van deze wedstrijd, loopt het meestal slecht af voor PEC Zwolle. Dus ik verwacht zeker een lastige wedstrijd. Cambuur wil er alles aan doen om in de Eredivisie te blijven en dat gun ik de club ook, maar ik gun ons de overwinning nog meer', aldus Jans op de clubsite.

Na zijn drie doelpunten in de laatste twee wedstrijden wordt er door PEC het nodige verwacht van Lars Veldwijk. 'Gelukkig ging het de laatste twee wedstrijden goed, dus ik ga met een lekker gevoel naar Cambuur.' Dat Cambuur laatste staat, is volgens de spits iets waar PEC van kan profiteren. 'Als je vroeg op voorsprong komt gaat het publiek wat morren. Ze hebben niet heel veel vertrouwen. Een vroege voorsprong zou heel gunstig zijn voor ons. Ze zullen er vol opklappen, net als tegen FC Utrecht (0-2 verlies, red.).'

Jans beseft dat het moeilijk scorende PEC voor een groot deel afhankelijk is van Veldwijk. 'Lars is gewoon heel bepalend voor het aantal doelpunten dat wij maken. Niet alleen omdat hij ze zelf maakt, maar hij heeft ook zes assists. Daarnaast is hij als aanspeelpunt heel belangrijk voor ons. Lars staat op twaalf goals, de volgende op onze topscorerslijst heeft er drie. Een aantal aanvallende spelers mag van mij wel wat vaker scoren.'

PEC moet het tegen Cambuur doen zonder Wout Brama, die last heeft van een liesblessure. Daarnaast zijn ook Abdel Malek El Hasnaoui, Athanasios Karagounis, Mustafa Saymak, Ryan Thomas, Sheraldo Becker, Bart van Hintum, Bram van Polen, Kevin Begois en Gustavo Hebling er niet bij vanwege blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.