PEC schorst al vroeg teruggekeerde huurling Lazic

Reacties

PEC Zwolle hoeft Boban Lazic de komende week niet op de club te zien. De 21-jarige aanvaller keerde na 'een verschil van inzicht' al na vijf competitiewedstrijden terug van een verhuurperiode aan VVV-Venlo, maar kan bij de Zwollenaren niet rekenen op speeltijd.

PEC schorst al vroeg teruggekeerde huurling Lazic

De clubleiding van PEC Zwolle schorst Lazic voor een week en gaat daarna pas weer met de aanvaller om tafel. De in Nederland geboren Bosniër is bij PEC in het bezit van een aflopend contract, waarbij de club de optie heeft het met nog een extra jaar te verlengen.

'We gaan met elkaar in gesprek', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met Voetbal International. 'Er is een situatie ontstaan bij VVV, waardoor hij daar is weggegaan. Daar kan ik verder niets over zeggen, want ik wil eerst alle verhalen aanhoren. We moeten kijken hoe we dit op kunnen lossen en óf we dit op kunnen lossen. We moeten zien hoe we dit weer vlot kunnen trekken.'

Speeltijd
VVV-Venlo haalde Lazic eind januari kosteloos op bij PEC, maar het Limburgse avontuur zit er al na twee optredens (slechts 22 minuten) op voor de 21-jarige flankspeler. Hij keerde op eigen verzoek al na een kleine maand terug naar Zwolle, maar kan daar niet meer rekenen op speeltijd. Hij kwam dit seizoen namelijk al voor zowel PEC als VVV in competitieverband in actie.

Lazic speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar nadat zijn contract daar niet werd verlengd vertrok hij naar het Griekse Olympiakos Piraeus. Vanwege een blessure speelde hij nooit voor die club, waarna hij het tijdens proefperiodes tevergeefs probeerde bij FC Utrecht en Hull City. Bij PEC volgde zijn Eredivisie-debuut, maar overtuigend presteerde hij niet. Het bleef bij 64 speelminuten, verdeeld over vijf competitiewedstrijden. (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.