PEC put in subtop-clash vertrouwen uit veerkracht en ijzersterke defensie

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De veertiende speelronde wordt vrijdag geopend door PEC Zwolle en FC Utrecht.

PEC put in subtop-clash vertrouwen uit veerkracht en ijzersterke defensie
 
Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Ed Janssen
Laatste 5 Eredivisie-duels PEC Zwolle:10 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels FC Utrecht:10 punten

Actueel

• Dankzij een 1-2 overwinning op SC Heerenveen handhaafde PEC Zwolle zich vorige week op de vierde plaats. De Blauwvingers hebben twee punten meer dan FC Utrecht, dat zijn laatste drie competitiewedstrijden in winst omzette.

• PEC Zwolle veroverde dit seizoen liefst negen punten in wedstrijden waarin het op achterstand kwam, samen met Heracles Almelo het hoogste aantal.

• In de eerste dertien speelrondes fabriceerde FC Utrecht zes treffers in de eerste tien minuten, evenveel als in de afgelopen twee seizoenen bij elkaar.​​

Vorige week triomfeerde PEC Zwolle in het uitduel met SC Heerenveen.

​• PEC Zwolle kan voor het eerst in de clubgeschiedenis zes van zijn eerste zeven Eredivisie-thuisduels in winst omzetten. Tot nu toe rekende de formatie van John van 't Schip voor eigen publiek alleen niet af met PSV (0-1 verlies).

• In de afgelopen zes speelrondes kreeg PEC Zwolle slechts twee doelpunten om de oren. Geen enkel ander team incasseerde er minder dan vier in die periode.

FC Utrecht was vorige week Sparta Rotterdam de baas.

PEC Zwolle - FC Utrecht wordt gespeeld op de dag van de WK-loting. In 2013 was FC Utrecht - NEC (2-0) het affiche op deze dag. ​​​​

Historie

Voor de achttiende keer fungeert PEC Zwolle in het kader van de Eredivisie als gastheer van FC Utrecht. De thuisploeg veroverde slechts vier keer het maximale aantal punten en stond na zes ontmoetingen met lege handen. Zeven edities kenden geen winnaar.

FC Utrecht hield op 16 maart 1985 voor het laatst de nul op bezoek bij PEC Zwolle. In de daaropvolgende tien Eredivisie-edities kwam de thuisploeg altijd minimaal eenmaal tot scoren.

De laatste 5 Eredivisie-edities van PEC Zwolle - FC Utrecht:

SeizoenUitslag
2012/131-2
2013/141-1
2014/152-0
2015/161-2
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.