Heerenveen vergeet PEC te slopen en verliest weer in eigen huis

Reacties

Het wil dit seizoen maar niet lukken voor SC Heerenveen in thuiswedstrijden. De Friezen waren zaterdagavond in een groot gedeelte van de wedstrijd sterker dan seizoensrevelatie PEC Zwolle, maar gingen wel met 1-2 ten onder.

Heerenveen vergeet PEC te slopen en verliest weer in eigen huis

Heerenveen heeft nu zijn laatste vier thuiswedstrijden verloren en dat is een evenaring van het negatieve clubrecord uit september-november 1990. PEC is  juist voor de tweede keer in de clubhistorie vijf uitwedstrijden op rij in de Eredivisie ongeslagen gebleven. John van 't Schip zag zijn ploeg niet zijn beste wedstrijd van het seizoen spelen, maar het resultaat was dus wel weer uitmuntend. PEC heeft door de eerste zege ooit in Friesland evenveel punten als Ajax (25), dat zondag nog wel in actie moet komen.

Heerenveen wist vorige week met 0-4 te winnen van FC Twente en wilde zaterdagavond ook voor de eigen fans wat laten zien. De Friezen begonnen goed aan het treffen met PEC en kwamen na dertien minuten verdiend op voorsprong via Michel Vlap. De middenvelder werd met een prachtige pass gevonden door Stijn Schaars en volleerde al even prachtig raak.

Serdar Gözübüyük maant Kik Pierie tot kalmte.
Serdar Gözübüyük maant Kik Pierie tot kalmte.

PEC moest in de achtervolging, maar Heerenveen toonde zich sterk in de omschakeling en kreeg de beste kansen. Na een uitstekend passje van Martin Ødegaard had Vlap zijn tweede treffer van de avond op zijn schoen, maar Diederik Boer hield zijn ploeg op de been. Het bleek een misser met vervelende gevolgen te zijn voor Vlap, want uit het niets kwam PEC kort voor de onderbreking langszij.

Nicolás Freire was de man die zorgde voor een 1-1 ruststand. De Argentijn plaatste zijn hoofd tegen een lage vrije trap van Youness Mokhtar en bracht PEC, geheel tegen het spelbeeld in, op gelijke hoogte. Het betekende een flinke domper voor Heerenveen, dat kort in de tweede helft een volgende klap kreeg. Warner Hahn keerde de inzet van Kingsley Ehizibue, maar kon niet voorkomen dat Mustafa Saymak uit de rebound de 1-2 binnen schoot.

Achtervolging
De rollen waren omgedraaid en nu was het Heerenveen dat moest komen. Reza Ghoochannejhad kopte in het zijnet en Ødegaard nam Boer onder vuur, voordat Saymak namens PEC de bovenkant van de lat raakte. Terwijl de hagel uit de hemel viel, nam de spanning toe. Jurgen Streppel bracht Nemanja Mihajlovic en Henk Veerman binnen de lijnen en laatstgenoemde kreeg een kwartier voor tijd nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn gevaarlijke schot ging over.

Na de kans voor Veerman probeerde Heerenveen nog wel om meer kansen te forceren, maar dat lukte niet. PEC hield stand en blijft in de subtop meedraaien; Heerenveen moet het met achttien punten uit dertien wedstrijden doen met de achtste plek op de ranglijst. Volgende week speelt de ploeg van Streppel uit tegen Roda JC, terwijl PEC dan bezoek krijgt van FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.