Ødegaard scoort eindelijk en bezorgt Verbeek tweede verlies

SC Heerenveen beleefde zaterdag een makkelijke avond in Enschede. Het FC Twente van Gertjan Verbeek verdedigde een aantal keer slecht uit en moest zodoende een forse nederlaag slikken: 0-4. Bij de Friezen scoorde Martin Ødegaard eindelijk eens in een Eredvisie-wedstrijd.

Het onheil voor FC Twente kondigde zich al vroeg in de wedstrijd aan: na 24 minuten scoorde Daniel Høegh. De manier waarop de verdediger dat deed mocht er zijn. Nadat het uit een corner van Nemanja Mihajlovic in eerste instantie leek alsof Fredrik Jensen een eigen goal maakte, bleek uit de herhaling dat Høegh een lastige bal op sierlijke wijze over Twente-doelman Jorn Brondeel wist te tikken. Vlak voor rust verdubbelde de bezoekers de marge. Ødegaard stuurde Denzel Dumfries op rechts weg. De rechtsback zette vervolgens laag voor, maar zijn voorzet werd half weggewerkt door Cristian Cuevas, waarna Michel Vlap eenvoudig de 2-0 kon binnenschieten.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het speelbeeld. FC Twente probeerde de achterstand goed te maken, maar creëerde niet echt grote kansen. Aan de andere kant was Heerenveen in de omschakeling wel een aantal keer gevaarlijk. Met als gevolg dat Ødegaard zijn eerste competitie-doelpunt voor Heerenveen maakte. Na knullig wegwerken van Brondeel viel de bal voor de voeten van de Noor die van zo'n 25 meter in een leeg goal raak schoot. In de slotminuten maakte Henk Veerman ook nog de vierde treffer voor de bezoekers. Oog in oog met Brondeel rondde hij koeltjes af.

Door de overwinning stijgt het Heerenveen van trainer Jurgen Streppel voorlopig naar de zevende plek in de Eredivisie. Twente zakt op basis van het aantal verliespunten naar de zeventiende plaats.

'Ook Gertjan Verbeek wacht hels karwei om FC Twente omhoog te krijgen'

Eerder vandaag stond VI PRO stil bij de opvallende doelpuntendroogte van Ødegaard in Friesland.