PEC geeft zege uit handen tegen NEC bij Eredivisie-start

Reacties

PEC Zwolle heeft vrijdagavond bij de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen verzuimd NEC op eigen veld op een nederlaag te trakteren. De Nijmegenaren hadden een uur lang niets in te brengen, maar hielden toch een punt over aan het eerste thuisduel: 1-1.

PEC geeft zege uit handen tegen NEC bij Eredivisie-start

NEC kende met 22 tegentreffers misschien wel de slechtste voorbereiding van alle Eredivisie-clubs. Met zeven nieuwelingen oogde de ploeg van de nieuwe trainer Peter Hyballa dan ook onwennig tegen het ingespeelde PEC van Ron Jans. Dat mocht zichzelf daarom verwijten dat het na rust alsnog in de problemen kwam, toen meer treffers uitbleven.

Aanvankelijk had PEC weinig te vrezen van het Nijmeegse vreemdelingenlegioen, dat geen antwoord had op de snelle uitvallen van de bezoekers. Anass Achahbar (foto) vormde bij zijn debuut een gevaarlijk aanvalstrio met Queensy Menig en Kingsley Ehizibue. Hoewel de van Feyenoord overgekomen spits ondanks enkele mogelijkheden niet scoorde, was hij wel meteen belangrijk.

Queensy Menig (rechts) maakte het eerste Eredivisie-doelpunt van het nieuwe seizoen.
Queensy Menig (rechts) maakte het eerste Eredivisie-doelpunt van het nieuwe seizoen.

Achahbar zette zijn handtekening onder het eerste Eredivisie-doelpunt van het seizoen 2016/17 door na een pass van collega-aanwinst Ted van de Pavert met een fraaie hakbal Menig te lanceren. De Ajax-huurling schoot de bal beheerst langs Joris Delle. Het was echter de enige keer dat de fonkelnieuwe Franse doelman van NEC geen antwoord had op de vele doelpogingen van PEC.

De Zwollenaren mochten dan naar hartenlust aanvallen, efficiënt was het niet. Toen Dario Dumic na een uur met een pass op Reagy Baah Ofosu de eerste echte kans voor NEC creëerde, had dat grote gevolgen. De Duitse debutant prikte de bal tussen de benen van doelman Mickey van der Hart door. Die gelijkmaker was verrassend te noemen, want tot dan toe was Van der Hart nauwelijks in de problemen gebracht.

Ook Quincy Owusu-Abeyie kon bij zijn Eredivisie-debuut voor NEC geen potten breken. De dertigjarige aanvaller onderscheidde zich alleen toen hij in de openingsfase de doorgebroken Achahbar op snelheid afstopte. Zijn vervanger Mohamed Rayhi was in de slotfase nog gevaarlijk voor het sterker wordende NEC, maar toch zal vooral PEC zich afvragen waarom het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.