Jans: 'Mastour heeft echt nog wel even tijd nodig'

Reacties

De van AC Milan gehuurde Hachim Mastour moet voorlopig wachten op speelminuten bij PEC Zwolle. Trainer Ron Jans wil het rustig aan doen met het Marokkaanse talent, maar verwacht dit seizoen veel van zijn ploeg.

Jans: 'Mastour heeft echt nog wel even tijd nodig'

PEC verraste vorige maand door Mastour van Milan te huren. Een debuut in de Eredivisie, die vrijdag start met een bezoek aan NEC, lijkt er voorlopig echter nog niet in te zitten. 'Hij kan prachtige dingen met een bal, maar moet bijvoorbeeld meer diepte in zijn spel gaan leggen. Hij heeft echt nog wel even tijd nodig', aldus Jans in gesprek met Voetbal International.

PEC Zwolle overklaste tijdens de voorbereiding AA Gent (3-0), maar ging ook kansloos ten onder tegen Panathinaikos en Southampton (twee keer 4-0). Toch was het voetbal bij vlagen weer veelbelovend. 'Als iedereen fit is hebben we gewoon een goede ploeg', zegt Jans. 'Met veel snelheid, creativiteit en individuele kwaliteit. We moeten het komend seizoen echt van het voetbal hebben, meer nog dan voorgaande jaren.'

Met Ryan Thomas, Mustafa Saymak, Thanasis Karagounis, Bart Schenkeveld, Stef Nijland, Wouter Marinus, Gustavo Hebling en Max de Boom beschikt Jans over veel spelers die nog geen hele wedstrijd aankunnen. In het doel krijgt Mickey van der Hart de voorkeur boven Kevin Begois, die opnieuw kampt met fyssieke tegenslag. Youness Mokhtar lijkt na een afwezigheid van drie jaar weer af te koersen op een basisplaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.