PEC dendert door tegen competitiegenoten: in Groningen blinkt Reza uit

Reacties

PEC Zwolle begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een nederlaag tegen SC Cambuur, maar doet het tegen de ploegen uit de Eredivisie een stuk beter. Vrijdag werd ook FC Groningen geklopt; Reza Ghoochannejhad was in het hoge noorden de gevierde man.

PEC dendert door tegen competitiegenoten: in Groningen blinkt Reza uit
© Pro Shots

De wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion had de wedstrijd van de rentree van Arjen Robben moeten worden. Groningen kondigde maandag de eerste speelminuten van de teruggekeerde superster aan, maar moest daar donderdag toch weer op terugkomen. Robben kampte met wat lichte klachten en zat niet bij de wedstrijdselectie.

De eerste helft leverde weinig plezier op voor PEC. Groningen begon goed aan het duel dat twee keer een uur duurde en PEC raakte Mustafa Saymak en Rico Strieder kwijt met blessures. Na 45 minuten klonk het rustsignaal, waarna er een kwartiertje werd gevoetbald tot het volgende rustmoment. In dit kwartier opende invaller Reza namens PEC de score. Uit de harde voorzet van Sai van Wermeskerken kopte de aanvaller van dichtbij raak.

Groningen moest in de achtervolging en Ajdin Hrustic raakte uit een vrije trap de lat. Vervolgens begon de thuisploeg met een heel ander elftal aan het tweede uur en dat deed de wedstrijd geen goed. Nicklas Strunck kwam nog wel in de buurt van de gelijkmaker, maar Xavier Mous redde knap. Na een mooie steekpass maakte Reza vervolgens aan de overkant zijn tweede. Omdat er in het restant niet meer gescoord werd (Zian Flemming raakte nog de paal), was de PEC-aanvaller de man van de avond.

Voor PEC was dit de derde oefenwedstrijd tegen een competitiegenoot en voor de derde keer werd er gewonnen. Eerder in de voorbereiding klopte de ploeg van Stegeman ook al AZ (0-1) en Heracles Almelo (0-1). Groningen ging na overwinningen op Heracles (1-0) en FC Emmen (1-4) voor het eerst onderuit.

De opstellingen van beide ploegen:

FC Groningen eerste uur: Padt, Dankerlui, (46’ Joël van Kaam), Dammers, Itakura (46’ Betzema), Van Hintum, Gudmundsson (46’ Slor), Matusiwa, Daniël van Kaam, Lundqvist (46’El Kharbachi), Hrustic, El Hankouri.

FC Groningen tweede uur: Hoekstra, Strunck, Miguel, Van de Looi, El Messaoudi, Absalem, Schreck, Suslov (46’ Slor), Hamelink (46’ Betzema), Postema, Balk (46’ El Kharbachi).

Opstelling PEC Zwolle eerste uur: Zetterer, Van Wermeskerken, Van Polen, Lam (46' Kersten), Paal, Strieder (33' Nakayama), Huiberts, Clement, Saymak (18' Drost), Van Duinen en Van Crooij (46' Ghoochannejhad).

Opstelling PEC Zwolle tweede uur: Mous, Bajselmani, Kersten, Doué, Reijnders, Leemans, Van den Belt, Nakayama (88' Dekono), Drost (74' Lagsir), Ghoochannejhad (100' Van Crooij) en Flemming.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.