Robben moet rentree bij FC Groningen opnieuw uitstellen

Reacties

Arjen Robben komt vrijdagavond toch niet in actie tijdens het oefenduel tussen FC Groningen en PEC Zwolle. De 36-jarige aanvaller maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Robben moet rentree bij FC Groningen opnieuw uitstellen
© Pro Shots

Maandag gaf FC Groningen-trainer Danny Buijs aan te verwachten dat Robben vrijdag tegen PEC Zwolle zijn eerste speelminuten in de voorbereiding zou maken, maar de noorderlingen maken een dag voor de wedstrijd bekend dat de 96-voudig Oranje-international nog ontbreekt. 'Arjen heeft de afgelopen week in zijn trainingsprogramma de grenzen opgezocht en het randje aangetikt', aldus Buijs op de clubwebsite.

'De inspanningen die hij de afgelopen week heeft verricht, hebben geleid tot wat lichte fysieke klachten in de vorm van spierpijn en stijfheid', vervolgt de trainer van FC Groningen. 'Heel logisch voor een speler van zijn leeftijd en die een jaar lang niet heeft gespeeld, maar voor ons wel een reden om geen enkel risico hierin te nemen. We herhalen wat we al eerder hebben gezegd; er is een groter doel. Wij willen Arjen zo optimaal mogelijk fit krijgen en houden voor de competitie. Als hij komend seizoen in zoveel mogelijk wedstrijden een rol voor ons kan spelen, zijn we tevreden. Dat is waarop we ons richten.'

Robben zelf had ook aangegeven dat hij de wedstrijd wilde laten schieten. 'Ik wil nog fitter worden, voordat ik aan wedstrijden begin. Ik heb een hele goede trainingsweek gehad, waarbij ik dingen honderd procent heb kunnen doen. Ik sta er echt heel goed voor, maar een wedstrijd spelen is toch totaal iets anders dan trainingen. Na een jaar lang niet gevoetbald te hebben, is het logisch dat je klachten krijgt. Dat hoort bij de inspanningen die je levert. Het lijf reageert op trainingen, je lichaam moet hieraan weer wennen. Dat gaat goed, maar ik vond het nog onvoldoende om in wedstrijdverband in actie te komen. Ik wil zelf ook voor de volle honderd procent het goede gevoel hebben dat ik klaar ben voor wedstrijden. Daarvoor wil ik eerst nog meer groepstrainingen afwerken.'

Robben verbaasde vriend en vijand toen hij op 27 juni zijn rentree aankondigde. De aanvaller was ruim een jaar daarvoor bij Bayern München gestopt als profvoetballer, maar kwam dus terug op zijn beslissing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.