Pasveer over CL-flater: 'Helemaal uit positie, zag er niet goed uit'

Reacties

Remko Pasveer maakte vorige week een enorme blunder in de Champions League-kraker tussen Ajax en Sporting Portugal. De goalie van de Amsterdammers heeft tegenover het clubkanaal teruggeblikt op dat vervelende moment.

Pasveer over CL-flater: 'Helemaal uit positie, zag er niet goed uit'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 5
Ajax
Ajax

Pasveer mag de laatste duels opdraven omdat zijn concurrent Maarten Stekelenburg met een blessure kampt. Tegen SC Cambuur ging dat afgelopen weekend meer dan goed: de Amsterdammers haalden met 9-0 ongenadig hard uit. Een paar dagen daarvoor stond de 37-jarige routinier onder de lat tijdens de 1-5 zege bij Sporting.  Dat was uiteindelijk dus een droomavond voor Ajax.

Maar, zo stelt Pasveer: 'Voor mezelf was het heel dubbel. Ik bereidde de 0-2 voor, waardoor we echt wel een boost kregen.' Hij doelt daarmee op de lange trap waarmee hij Antony diep stuurde, de Braziliaan vond daarna doelpuntenmaker Sébastien Haller. 'Ik had het er daarvoor over met Antony. Sporting wil graag druk zetten, dus ligt daarachter ruimte. Ik zei: "Als ik de bal heb liggen, dan probeer ik 'm eroverheen te schieten, dus ga maar lopen." Gelukkig pakte dat allemaal perfect uit.'

Even later ging het echter hopeloos mis voor Pasveer (zie video hieronder). 'Ik ging in de fout', is de goalie zelfkritisch. 'Ik twijfelde of ik de bal kon onderscheppen, toen ging ik toch maar terug naar mijn doel en stond ik helemaal uit positie. Lisandro Martínez raakte 'm ook nog even aan. Dat was een baalmoment, ik zag er gewoon niet goed uit. Ik was blij dat de jongens superscherp waren. Vijf goals in een Champions League-wedstrijd, dat gebeurt niet heel veel...'

Zijn blunder zat Pasveer overigens niet heel lang dwars. 'Ik loop al lang mee, zoiets gebeurt gewoon een keer. Helaas was dat nu, maar gelukkig zonder negatief resultaat. Natuurljk baal je wel, heel erg. Maar ik ben blij dat ik daarna tegen Cambuur weer een wedstrijd heb kunnen spelen.' Vermoedelijk keept Pasveer dinsdag ook, als Ajax op bezoek gaat bij Fortuna Sittard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.