Partey zorgt voor opluchting bij tandeloos Atlético richting Madrileense derby

Reacties

Thomas Partey heeft zaterdag voor veel opluchting gezorgd bij Atlético Madrid. De aanvallend tandeloze Colchoneros versloegen Deportivo La Coruña door een late goal van de middenvelder: 0-1. Daarmee voorkwam Partey dat Atlético weer puntenverlies leed.

Partey zorgt voor opluchting bij tandeloos Atlético richting Madrileense derby

Atléti begon met weinig vertrouwen aan het duel in A Coruña. Dat was te zien op het veld, waar beide ploegen in de eerste helft zelfs geen enkel schot op doel losten. Voormalig PSV'er Zakaria Bakkali was namens Depor de meest gevaarlijke man. Zo tartte de huurling van Valencia de Madrileense defensie met een knappe dribbel vanaf de linkerkant, maar hij produceerde vervolgens een afzwaaier.

Voor de pauze kwam de opvallendste actie van een bezoekende speler nota bene op naam van doelman Jan Oblak, die ruzie met de bal kreeg en met de schrik vrij kwam (zie video onder). Tekenend voor de aanhoudende offensieve onmacht van Atlético was dat de mannen van trainer Diego Simeone voor de zevende keer in elf competitiewedstrijden gingen rusten met de brilstand.

De tweede helft was pas 23 seconden oud toen Antoine Griezmann de eerste doelpoging van de wedstrijd noteerde. Dat was het startschot voor meer aanvallende daadkracht van voornamelijk Atlético. Nicolás Gaitán, halverwege in het veld gekomen, testte Depor-doelman Costel Pantilimon met een volley. Vlak daarna kregen Diego Godín en, aan de andere kant, Guilherme goede kopkansen.

Toch deed ook in het laatste half uur het gemis van Diego Costa, die pas in januari voor Atlético kan spelen, zich gelden. Kevin Gameiro trof wel doel, maar werd op randje buitenspel teruggevlagd. Tien minuten voor het einde bracht Simeone bijzonder genoeg verdediger José Giménez in het veld voor Griezmann, tot teleurstelling van de Fransman en het publiek. Atlético leek op het zoveelste puntenverlies af te stevenen, maar in de blessuretijd ontstak Partey het feestje door een vrije trap binnen te schieten (zie video onder).

Daardoor kan Atlético zich met een zege op zak opmaken voor het bezoek van de aartsrivaal over twee weken, na de interlandperiode, voor de eerste stadsderby in het Wandra Metropolitano. De voorsprong op Real bedraagt met een duel meer gespeeld drie punten. Het gat met koploper Barcelona, dat zaterdagavond nog in actie komt tegen Sevilla, is vijf punten.

Voorafgaand aan het duel met Deportivo stond VI uitgebreid stil bij het gemis van Diego Costa bij Atlético.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.