Doelpuntenschaarste achtervolgt Atlético ook in beker

Atlético Madrid is woensdag niet verder dan gekomen dan een 1-1 gelijkspel bij Elche in het Copa del Rey-toernooi. Bij Celta de Vigo, dat won van Eibar, was John Guidetti de gevierde man in de heenwedstrijd.

Elche - Atlético Madrid 1-1
Doelpunten maken, dat is dit seizoen het grote probleem van Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone snakt naar begin januari, wanneer herfstaankoop Diego Costa inzetbaar is. In La Liga zijn de Rojiblancos na negen speelrondes nog ongeslagen, maar het is een teken aan de wand dat liefst zeven clubs meer treffers hebben geproduceerd.

Ook het bezoek aan derdeklasser Elche mondde niet uit in een doelpuntenfestival. De landskampioen van 2014 kende nog wel een goede start: Thomas Partey opende in de zeventiende minuut de score op aangeven van José Giménez. Fernando Torres en Luciano Vietto kregen goede mogelijkheden om de marge uit te breiden, waar Elche gevaar stichtte via Lolo Plá, voetbalnaam Lolo.

Deze Lolo zorgde zeven minuten na de rust voor de 1-1 door een strafschop te verzilveren. Atlético Madrid probeerde er nog wel een zege uit te slepen, maar met name Vietto had zijn vizier niet op scherp staan.

Simeone gaf onder anderen Antoine Griezmann, Diego Godín, Filipe Luis en Jan Oblak rust. Saúl, een groot supporter van Elche, maakte na een uur als invaller zijn opwachting. Atlético Madrid krijgt over vijf weken voor eigen publiek de kans de volgende ronde te bereiken.

Eibar - Celta de Vigo 1-2
Celta de Vigo stortte een goed fundament voor de volgende ronde door Eibar met 1-2 te verschalken. Guidetti was vlak voor rust goed voor de naar later bleek winnende treffer. Celta had in de vierde minuut de score geopend via Gustavo Cabral. Sergi Enrich zorgde in de zeventiende minuut voor de 1-1, maar Guidetti had het laatste woord.