Ongewenste Diego Costa keert terug bij Atlético Madrid

Reacties

Diego Costa heeft zijn gewenste transfer naar Atlético Madrid bijna te pakken. De Spaanse spits komt, als hij de medische keuring doorstaat, over van Chelsea. Daar was hij overbodig verklaard door manager Antonio Conte. Door een transferban van de Spaanse club kan Costa pas in 2018 zijn officiële rentree maken in Madrid.

Ongewenste Diego Costa keert terug bij Atlético Madrid

Atléti betaalt volgens Spaanse media een kleine zestig miljoen euro aan Chelsea voor de hereniging met de spits. Als dit bedrag klopt, is Costa de duurste speler in de geschiedenis van Atlético. Radamel Falcao (40 miljoen) en Jackson Martínez (37,1 miljoen) waren hiervoor de duurste aankopen van de Spaanse club. Costa kwam in 2007 voor nog geen twee miljoen van Braga naar Atlético, maar brak na diverse verhuurperiodes pas in het seizoen 2013/14 definitief door in Spanje. In die periode scoorde de Spanjaard met Braziliaanse roots liefst 27 keer in de Primera División, waarna Chelsea toesloeg. De formatie in Londen betaalde 38 miljoen voor de aanvalsleider.

In totaal maakte Costa 58 doelpunten voor Chelsea, maar aan het eind van het vorige seizoen bleek de spits overbodig te zijn. Het verhaal deed deze zomer een hoop stof opwaaien in Engeland. Conte zou Costa via een sms hebben laten weten dat hij niet meer in de plannen van de trainer voor kwam. Het zorgde voor veel moddergooien over en weer, met als slotsom dat een transfer niet uit kon blijven. Chelsea speelde al in op het vertrek van Costa en brak voor Álvaro Morata (62 miljoen) het eigen transferrecord.

Uiteindelijk bereikten Atlético en Chelsea buiten de transferperiode om een akkoord. Omdat Atlético nog een transferban aan de broek heeft hangen, kan het Costa tot aan januari 2018 niet inschrijven als nieuwe speler. De FIFA legde Atlético in september 2016 een transferban op wegens het onreglementair vastleggen van minderjarige spelers. Vanwege die transferban bleef sterspeler Antoine Griezmann de club trouw. De Fransman kwam in 2014 - nadat Costa net verkocht was aan Chelsea - naar de Spaanse hoofdstad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.