Atlético boekt eerste zege in een maand tijd in desolaat Balaídos

Reacties

Atlético Madrid heeft voor het eerst in een maand tijd weer een overwinning geboekt. In de Primera División won de formatie van Diego Simeone op bezoek bij Celta de Vigo: 0-1.

Atlético boekt eerste zege in een maand tijd in desolaat Balaídos

De laatste overwinning van Atleti dateerde alweer van 23 september, destijds ging Sevilla in La Liga over de knie (2-0). Hierna speelden Los Rojiblancos gelijk in de competitie tegen Leganés (0-0) en Barcelona (1-1). In de Champions League verloor Atlético van Chelsea (1-2) en afgelopen week kwam het niet verder dan een troosteloos gelijkspel tegen Qarabag (0-0).

In Estadio Balaídos kwamen de bezoekers na een half uur op voorsprong uit een corner. De bal kwam ietwat gelukkig voor de voeten van Kévin Gameiro terecht. De Fransman twijfelde niet en tikte de openingstreffer binnen. Het was pas de eerste treffer van Atlético uit een corner in het huidige La Liga-seizoen. Bij de thuisploeg begon John Guidetti overigens op de bank.

Twintig minuten voor het einde probeerde trainer Juan Carlos Unzué wat te forceren door de Zweed en het Turkse talent Emre Mor in de ploeg te brengen. Het leverde echter niets op in het duel dat deels voor lege tribunes werd gespeeld. Eén van de tribunes voldeed namelijk niet aan de veiligheidseisen, waardoor Celta zelfs wilde dat de wedstrijd werd uitgesteld of bij Atlético werd gespeeld. De Spaanse voetbalbond gaf hier echter geen toestemming voor.

Door de overwinning stijgt Atlético Madrid naar de derde plaats in de Spaanse competitie. Real Madrid kan zondagavond met een overwinning op Eibar (20.45 uur) die plek weer overnemen. Woensdag gaat Atleti in de strijd om de Copa del Rey op bezoek bij Elche. Hierna volgt zaterdag een competitieduel met Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.