Aanvallend onmachtig Atlético smacht naar Diego Costa

Atlético Madrid heeft opnieuw schade opgelopen in de Spaanse competitie. De Madrilenen kwamen op bezoek bij Leganés niet verder dan 0-0, waardoor koploper Barcelona zondag kan profiteren.

Atleti begon het duel als nummer drie van de Primera División, met veertien punten uit zes duels. De thuisploeg harkte hierin tien punten binnen, wat resulteerde in de zevende plaats. Voor het duel sprak trainer Diego Simeono nog over Diego Costa, die zich in januari bij Atlético voegt. De spits komt over van Chelsea en moet de ploeg van doelpunten gaan voorzien. 'Maar het is niet dat we nu te weinig doelpunten maken. Af en toe zit er een duel tussen waarin we moeilijk scoren, maar dat ligt aan het verloop van die wedstrijden, niet direct aan onze aanvallers', sprak de oefenmeester.

Het spel in de eerste helft hield niet bepaald over. In de beginfase was voornamelijk de thuisploeg gevaarlijk via Claudio Beauvue. De spits, die slechts één doelpunt maakte in vijf duels, zag na een kwartier een schot geblokt worden en vijf minuten later miste de 29-jarige een grote kans door uit kansrijke positie de bal langs de verkeerde kant van de linkerpaal te knallen.

Na ruim een half uur lieten de bezoekers van zich horen via Stefan Savic. De verdediger haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zag doelman Ivan Cuéllar de bal uit de rechterbenedenhoek tikken. Aanvallers Antoine Griezmann en Luciano Vietto werden door de formatie van Simeone nauwelijks in stelling gebracht.

Ook na de hervatting bood Leganés grillig tegenstand. Via Nabil El Zhar kreeg de Spaanse ploeg tien minuten na de rust een grote kans, maar de middenvelder zag zijn volley gekeerd worden door doelman Jan Oblak. Simeone greep vervolgens in door Griezmann en Vietto naar de kant te halen, waardoor Fernando Torres en Yannick Carrasco de honneurs voorin waarnamen.

Toch kwam de beste kans van de wedstrijd van het hoofd van Gabi. De Spaanse middenvelder kopte twintig minuten voor tijd vanaf de rand van het strafschopgebied listig richting de tweede paal, maar Cuéllar kon zich net genoeg strekken om de bal uit het doel te tikken.

Hiermee beëindigt de club uit Madrid een matige week, want in de Champions League werd woensdag in extremis met 1-2 verloren van Chelsea. Voor Atlético was het alweer het derde gelijkspel in zeven competitieduels, nadat eerder de punten werden gedeeld met Girona (2-2) en Betis Sevilla (1-1). De achterstand op koploper Barcelona is inmiddels drie punten, maar de Catalanen komen zondag nog in actie.

Sevilla
Het puntenverlies was goed nieuws voor Sevilla, dat eerder op de zaterdag al won. In eigen huis was de club door doelpunten van Éver Banega en Luis Muriel met 2-0 te sterk voor Málaga. De treffers vielen in een tijdsbestek van twee minuten (68ste en 70ste) en leveren Sevillistas de tweede plek op met zestien punten.