Atlético Madrid maakt van goede week droomweek door zege in kraker

Reacties

Atlético Madrid heeft zaterdag een perfecte week in stijl afgesloten door af te rekenen met Sevilla in speelronde zes van de Primera División. De ploeg van Diego Simeone kwam niet echt in gevaar en triomfeerde met 2-0.

Atlético Madrid maakt van goede week droomweek door zege in kraker

Vorige week zaterdag wijdde Atlético Madrid het stadion Wanda Metropolitano in met een 1-0 overwinning op Málaga, midweeks werd de lastige klip Athletic de Bilbao (1-2) omzeild en als klap op de vuurpijl werd donderdag de terugkeer van Diego Costa aangekondigd.

De eerste helft van het treffen met Sevilla - dat met dertien punten uit vijf duels nog ongeslagen was en tweede stond bij aanvang - kenmerkte zich door weinig gevaar voor beide doelen. Atlético Madrid had licht de overhand, maar Sevilla werd zeker niet weggeblazen. De ploeg van Eduardo Berizzo had na ruim een kwartier wel Vrouwe Fortuna aan zijn zijde toen een inzet van Filipe Luís op de kruising uiteenspatte.

Verder maakte vooral Antoine Griezmann de bezoekers het leven zuur, hoewel zijn dadendrang niet echt werd vertaald in kansen. Niet Griezmann, maar Yannick Carrasco brak na rust de ban. De Belg werd aangespeeld door Luciano Vietto, schudde Steve N'Zonzi van zich af en omspeelde vervolgens doelman Sergio Rico. De 1-0 luidde een sterke fase van de thuisploeg in. Toch duurde het tot de zeventigste minuut eer Griezmann de genadeklap uitdeelde. De topscorer van het EK 2016 schoot diagonaal raak vlak nadat hij er zelf met een tackle voor zorgde dat Atlético in balbezit bleef.

Sevilla kon weinig uitrichten en moest lijdzaam toezien hoe de ploeg op de ranglijst werd gepasseerd door Atlético Madrid: dertien om veertien punten, oftewel derde en tweede op de ranglijst. Barcelona leidt de dans met vijftien punten en speelt zaterdagavond nog bij Girona.

Atlético Madrid kan nu toewerken naar de Champions League-thuiswedstrijd van woensdag tegen Chelsea. Sevilla ontvangt een dag eerder NK Maribor in het miljardenbal.

Bekijk hier het programma in de Primera División

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.