Groep C: Chelsea verpest in extremis eerste Europese avond Atlético in nieuwe veste

Reacties

Atlético Madrid heeft de eerste Champions League-wedstrijd in het Wanda Metropolitano op de valreep verloren van Chelsea: 1-2. Opnieuw schreef Antoine Griezmann geschiedenis door ditmaal de eerste Europese treffer in het gloednieuwe stadion te maken.

Groep C: Chelsea verpest in extremis eerste Europese avond Atlético in nieuwe veste

Atlético Madrid - Chelsea is natuurlijk het duel van Diego Costa, die afgelopen week na een conflict met manager Antonio Conte The Blues inruilde voor zijn oude liefde Atléti. De spits is echter door de transferban van de Madrilenen pas weer in het nieuwe jaar inzetbaar. Nu stond Ángel Correa in de voorhoede naast Griezmann.

Diego Costa als toeschouwer bij Atlético Madrid - Chelsea
Diego Costa als toeschouwer bij Atlético Madrid - Chelsea

Na de eerste speldenprikjes van Chelsea-spits Álvaro Morata was Eden Hazard het dichtst bij de openingstreffer. Het schot van de Belgische dribbelaar strandde echter na een kwartier op de paal. Morata dacht even later de ban te breken met een kopbal, maar deze werd schitterend gepakt door Atlético-doelman Jan Oblak.

Na veertig minuten was het echter de thuisploeg die tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Nadat David Luiz bij een corner aan het shirt trok van Lucas Hernández wees arbiter Cüneyt Çakir naar de penaltystip. Griezmann nam plaats achter de bal en stuurde doelman Thibaut Courtois de verkeerde kant op: 1-0. De Fransman vestigde hiermee opnieuw zijn naam in de geschiedenisboeken van Los Rojiblancos. Na de eerste La Liga-treffer is het eerste Champions League-doelpunt in het Wanda Metropolitano ook voor de Franse aanvaller.

Na een uur kreeg Chelsea waar het recht op had. Een voorzet van Hazard werd binnengeknikt door Morata in de verre hoek: 1-1. De Spanjaard was in de Premier League al in bloedvorm met zes treffers in zes duels en maakte nu ook zijn eerste Europese treffer in dienst van de Londenaren.

Simeone bracht na zeventig minuten Fernando Torres in de ploeg. El Niño werd zowel door het thuispubliek als de fans van zijn oude werkgever met luid applaus ontvangen. Veel leverde dit echter niet op, want Chelsea ging er in de slotfase alsnog met de drie punten vandoor. Michy Batshuayi tikte in blessuretijd de verdiende winnende treffer binnen.

Door de zege staat Chelsea op zes punten uit twee duels, terwijl Atlético slechts één punt heeft verzameld. Eerder op woensdag won AS Roma op bezoek bij Qarabag (1-2). Op 18 oktober gaat Atlético Madrid op bezoek bij Qarabag en wacht Chelsea een thuiswedstrijd tegen AS Roma.

Stand in Groep C  
1. Chelsea2-6(8-1)
2. AS Roma2-4(2-1)
3. Atlético Madrid2-1(1-2)
4. Qarabag2-0(1-8)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.