Historische treffer Qarabag kan bliksemstart Roma niet ongedaan maken

AS Roma heeft de eerste driepunter van het nieuwe Champions League-seizoen binnen na een zege op Qarabag: 1-2. Een historisch doelpunt van de formatie uit Azerbeidzjan bleek onvoldoende om het de ploeg van trainer Eusebio Di Francesco daadwerkelijk moeilijk te maken.

Na de oorwassing in het eerste duel met Chelsea (6-0 verlies) begon de wedstrijd tegen AS Roma ook niet bepaald voortvarend voor Qarabag. Al binnen vijftien minuten keek de formatie uit Azerbeidzjan tegen een 0-2 achterstand aan tegen de Romeinen, waar Kevin Strootman op de bank zat.

Eerst werd een corner slecht verwerkt door doelman Ibrahim Sehic, waarna de bal weer werd ingebracht en vervolgens werd binnengekopt door Kostas Manolas. De tweede treffer kwam op naam van Edin Dzeko. De spits controleerde de bal op zijn borst en drukte vervolgens overtuigend af via de onderkant van de lat.

De openingstreffer van Kostas Manolas.

Waar een nieuwe veegpartij aanstaande leek, rechtte Qarabag spoedig de rug. Na 28 minuten verzorgde Pedro Henrique de aansluitingstreffer. De Braziliaanse aanvaller nam de bal ietwat moeizaam mee, maar schoot beheerst raak: 1-2. Het betekende de eerste Champions League-treffer in de clubhistorie van Qarabag.

Na het flitsende begin van de wedstrijd nam AS Roma in de tweede helft wat gas terug. De Italianen werden nog gevaarlijk via een schot van Aleksandar Kolarov en even later bracht doelman Sehic redding op een knal van Bruno Peres. In de slotfase probeerde Qarabag te profiteren van het lakse AS Roma, maar slaagde de thuisploeg er niet in om daadwerkelijk een vuist te maken. De ingevallen ex-aanvaller van SC Heerenveen, Tarik Elyounoussi, loste nog een schot op doel namens de thuisploeg, maar zijn inzet miste alle richting. Tien minuten voor het einde kwam Strootman in de ploeg voor Lorenzo Pellegrini en sleepte AS Roma de overwinning over de streep.

Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Atlético Madrid (0-0) staat AS Roma op vier punten uit twee duels, terwijl Qarabag nog wacht op het eerste punt. Om 20.45 uur staat de andere wedstrijd in Groep C op het programma tussen Atlético Madrid en Chelsea. Op 18 oktober krijgt Qarabag bezoek van Atlético Madrid en wacht AS Roma een uitwedstrijd in Londen tegen Chelsea.