Hunkeren naar Diego Costa

Reacties

Atlético Madrid dreigt weg te zakken uit de top van La Liga en in de Champions League loopt het ook voor geen meter bij de ploeg van Diego Simeone. Terwijl de spitsencarrousel op volle toeren draait bij Los Colchoneros is het eigenlijk wachten op maar één man: Diego Costa.

Hunkeren naar Diego Costa

Trainingsbeelden van Atlético zijn lang niet zo boeiend geweest als sinds de rentree van Costa in Madrid. In de eerste weken onder de strakke leiding van conditietrainer Óscar Ortega liep de frustratie bij de spits almaar op. Costa trapte ballen weg, wierp dodelijke blikken richting de conditietrainer en mokte als een klein kind vanwege het te verrichten beulswerk.

Dat de focus zo op Costa ligt, is direct ook het alarmerende voor Atlético. Het is voor Diego Simeone snakken naar het moment dat de van Chelsea overgekomen topschutter na het verlopen van de transferban inzetbaar is. Nog 58 dagen tot 1 januari. Ondertussen zoekt El Cholo verder naar de meest geschikte tussenoplossing voorin. Ángel Correa, Luciano Vietto, Kévin Gameiro en Fernando Torres; met z'n vieren vechten ze om het vertrouwen van Simeone voor de plek aan de zijde van Antoine Griezmann.

Ángel Correa - 841 minuten, 4 goals

'Hij heeft snelheid, draait goed, dribbelt, schiet en is erg compleet.' Het door Simeone geschetste plaatje van Correa heeft verdacht veel weg van de profielschets van Griezmann en dat lijkt direct ook het probleem. Is er ruimte, dan weten de twee elkaar moeiteloos te vinden. Wordt er een muur opgetrokken, dan missen allebei de bewegelijke aanvallers een aanspeelpunt. Zeg maar: een type Costa.

Kévin Gameiro – 304 minuten, 1 goal

Met Gameiro en Griezmann voorin liep Atlético zich dinsdagavond tegen Qarabag niet voor het eerst dit seizoen vast. De onvrede in het Wanda Metropolitano nam misser na misser toe. Toen Gameiro een bal van zijn voet liet springen, daalde de kritiek vanaf de tribunes wederom over hem neer. Tot ergernis van Griezmann, die zich omdraaide en demonstratief naar het publiek bleef staren om het voor zijn landgenoot op te nemen. De dertigjarige Fransman met een prijskaartje van 32 miljoen om zijn nek heeft de verwachtingen nog geen moment waar kunnen maken. 'Als ze me hier niet willen, dan moeten ze dat maar zeggen', zei Gameiro twee speelronden geleden na pas zijn eerste goal van het seizoen met het oog op de concurrentie van Costa.

Luciano Vietto – 419 minuten, 0 goals

Simeone was de reden dat Vietto in de zomer van 2015 voor Atlético koos. De trainer gunde de nu 23-jarige Argentijn zijn debuut bij Racing Club en haalde hem later na één seizoen Villarreal naar Madrid. Niet voor niets werd Vietto een jaar later al verhuurd aan Sevilla. Een handige aanvaller en goed in de combinatie, maar niet de killer die Simeone zocht. Tekenend: Vietto maakte zijn laatste goal in de Primera División op 17 december 2016.

Fernando Torres - 332 minuten, 0 goals

Het kind van de club leek in het shirt van Atlético even de eeuwige jeugd te hebben. Tegengevallen bij Chelsea en AC Milan en eenmaal terug in Madrid was Torres in de voorbije twee seizoenen zo nu en dan weer die topspits zoals we hem leerden kennen. Inmiddels lijkt de tijd ook vat gekregen te hebben op El Niño, die amper meer een kans krijgt van Simeone. Volgens El Larguero heeft de 33-jarige clubicoon besloten in de winter te willen vertrekken. De officiële rentree van Costa zou Torres op dit moment namelijk de zesde aanvaller in de pikorde maken.

Het voortdurende gewissel voorin helpt Griezmann tot nu toe ook allerminst. De sterspeler staat na twaalf wedstrijden op drie goals. Hij is de schaduwspits zonder schaduw. Griezmann moet bij gebrek aan die ene bliksemafleider zelf het vuile werk opknappen en de harde duels met de centrumverdedigers uitvechten. Zaterdagmiddag wacht met Deportivo La Coruña weer een stugge tegenstander. Ondertussen kan het aftellen niet snel genoeg gaan voor Los Colchoneros. Nog 58 dagen tot de door El Profe geprepareerde Costa los kan. Atlético smacht ernaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.