Parker onder vuur bij Club Brugge: 'Bij Schreuder was het wél al snel duidelijk'

Reacties

Nog geen twee maanden na zijn aanstelling als trainer van Club Brugge, vragen Belgische media zich hardop af of Scott Parker wel geschikt is als coach van de regerend kampioen. Daarbij wordt ook de vergelijking gemaakt met Alfred Schreuder, die het vorig jaar wel meteen op de rit had nadat hij was aangesteld als opvolger van Philippe Clement. 

Parker onder vuur bij Club Brugge: 'Bij Schreuder was het wél al snel duidelijk'
© Pro Shots
Cercle Brugge
Cercle Brugge
2 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Aanleiding is het vertoonde spel in de derby van zondagmiddag tegen Cercle Brugge, dat opmerkelijk genoeg de bovenliggende partij was (2-2). 'Als je moet vaststellen dat Club Brugge, met het beschikbare materiaal, niet klaar was om deze derby te spelen, dan heb je toch echt wel een heel groot probleem', stelt oud-international Marc Degryse in zijn analyse voor Het Laatste Nieuws.

Het gelijkspel tegen stadgenoot Cercle was voor Club Brugge al het zesde onder Parker, die sinds zijn aanstelling in december als opvolger van Carl Hoefkens pas één competitieduel won. Mede daardoor wacht de ploeg van Noa Lang en Bjorn Meijer al sinds 29 oktober op een thuisoverwinning in de Belgische competitie. 'Scotty doesn't know', kopt Het Laatste Nieuws dan ook boven een analyse.

De Engelsman wordt verweten dat hij geen vastigheid creëert. 'Scott Parker wisselt zijn elftal helemaal suf. Na zes weken weet geen enkele speler waar hij nog aan toe is. Van wedstrijdmanagement valt weinig te bespeuren', schrijft Sporza. 'Hij presenteert zich ook niet als iemand waarnaar een speler kijkt en gelooft dat hij het gaat oplossen. Dat stralen de spelers ook uit, ze zijn uit vorm en missen vertrouwen.'

Schreuder
Ook Het Laatste Nieuws ziet dat het de spelers van Club Brugge momenteel aan zelfvertrouwen ontbreekt. 'Niemand die nog weet waar hij aan toe is. Terwijl Alfred Schreuders keuzes en filosofie, een jaar geleden, wel snel duidelijk waren', verwijst de Belgische krant naar de begin dit jaar ontslagen trainer van Ajax, die Club Brugge naar de landstitel leidde nadat hij halverwege het seizoen was ingestapt.

© Pro Shots

Een nieuw kampioenschap is op dit moment heel ver weg. De vraag is zelfs of Parker het seizoen in Brugge mag afmaken. 'Scott Parker is een keurige man en een goede trainer, dat bewees hij in Engeland waar hij zijn ideeën kon inslijpen tijdens een lange voorbereiding. Maar was hij de juiste keuze om een ploeg in crisis snel te reanimeren met spelers en een competitie die hij niet kende?', schrijft Sporza.

De Belgische tv-zender vreest dat de conclusie is dat de keuze voor Parker niet de juiste is. 'Als er intern signalen zijn dat, in tegenstelling tot wat wij zien, Scott Parker op de goede weg is, dan moet dat misschien eens van bovenaf in het openbaar gesteld worden. En anders moet er ingegrepen worden.' Want op deze manier valt niet uit te sluiten dat Club Brugge overal naast grijpt.

Club Brugge overwinterde dit seizoen nog wel knap in de Champions League. Lees hieronder meer over het aankoopbeleid dat daarachter zit. 

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
5
Gent
34
16
8
10
64-38
+26
56
6
Standard Luik
34
16
7
11
58-45
+13
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.