Paris Saint-Germain tikt magische grens aan in Stade de la Beaujoire

Paris Saint-Germain heeft dinsdag zijn negentiende zege van het seizoen geboekt. De regerend kampioen sloot het bezoek aan FC Nantes af met een overwinning en een fraaie mijlpaal: het honderdste doelpunt van dit seizoen in alle competities.

Nantes
Nantes
1 - 2
PSG
PSG

Trainer Thomas Tuchel zag zijn team meteen fel van leer trekken. Mauro Icardi dacht al vroeg te scoren, maar zijn poging werd op het laatste moment verijdeld door doelman Denis Petric. Even later beproefde Kylian Mbappé zijn geluk en ging het schot over. Presnel Kimpembe was op zijn beurt met het hoofd dicht bij de openingsgoal, maar zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden.

Nantes overleefde de kansen van de eerste twintig minuten, maar capituleerde voor rust toch. Mbappé snelde weg over de linkerkant en legde terug naar Ángel Di María, die via Mauro Icardi binnenschoot. Nantes had voor rust de kans terug te komen tot 1-1, maar die mogelijkheid liet Moses Simon onbenut.

Een kwartier onderweg in de tweede helft breidde Paris Saint-Germain de voorsprong uit via Thilo Kehrer. Hij kopte binnen uit een corner vanaf rechts van Di María en zette zo het honderdste doelpunt van dit seizoen op het bord. De club maakte er 59 in de competitie, 17 in de groepsfase van de Champions League, 13 in het Coupe de la Ligue-toernooi, 9 in de strijd om de Coupe de France en nog eens twee in de wedstrijd om de Franse Supercup.

'De nul houden' lukte dinsdag echter niet. Niet lang na de 0-2 van Kehrer benutte Simon een kans namens de thuisclub. Hij profiteerde van een moment van onoplettendheid achterin, snelde weg richting doelman Keylor Navas en passeerde die kalm met links. Meer dan een eretreffer bleek het uiteindelijk echter niet.

Paris Saint-Germain breidt de voorsprong aan kop van de Ligue 1 uit tot vijftien punten op achtervolger Olympique Marseille. Die club speelt woensdag. De laatste keer dat de Parijzenaren een wedstrijd in de Ligue 1 verloren dateert inmiddels van 1 november. Sindsdien leverden tien duels een zege op en één wedstrijd een gelijkspel.