Palace belde Allardyce na ontslag De Boer: 'Maar ik wil niet'

Reacties

Sam Allardyce was de belangrijkste kandidaat om Frank de Boer op te volgen bij Crystal Palace. De voorganger van de Nederlander verkocht de club echter een nee.

Palace belde Allardyce na ontslag De Boer: 'Maar ik wil niet'

Allardyce hield Crystal Palace vorig seizoen in de Premier League, maar besloot na dat seizoen zijn doorlopende contract in te leveren en een pauze te nemen als manager. Palace stelde vervolgens De Boer aan, die de conservatieve stijl van Allardyce achter zich moest laten en de tijd zou krijgen om een goed voetballend team te formeren.

Na vier nederlagen op rij werd De Boer echter al ontslagen en blijkt Palace niet meer van plan een nieuwe voetbalstijl te hanteren. 'Steve Parish (voorzitter Crystal Palace, red.) heeft me vandaag laat in de middag gebeld. Ik heb hem verteld dat ik niet terug wil komen. Ik heb niet het gevoel dat ik er al klaar voor ben', aldus de 62-jarige Allardyce.

'Het huwelijk tussen De Boer en Crystal Palace was krankzinnig'

'Ik heb heel bewust een beslissing genomen na het vorige seizoen en voel me niet comfortabel bij het idee om nu al terug te keren als manager. Ik ben er nog niet klaar voor om weer aan het werk te gaan. Ik geniet enorm van mijn huidige leven en het is wel eens lekker als je niet continu onder druk staat', vervolgde de coach tegen The Sun.

Allardyce vindt het moeilijk om te zien hoe Palace na zijn vertrek is ingestort. 'Dat vind ik heel verdrietig. We hebben vorig seizoen keihard geknokt om het team te redden en kenden een fantastisch einde. Dat De Boer nu al is ontslagen, laat zien dat er steeds sneller paniek is in het voetbal. Dat heeft alles te maken met de enorme bedragen die rondgaan in de Premier League. Degradatie is desastreus.'

Inmiddels zou Roy Hodgson de belangrijkste kandidaat zijn om de nieuwe manager van Crystal Palace te worden. De partijen zijn volgens diverse Engelse media reeds met elkaar in gesprek en de verwachting is dat er binnen 48 uur een akkoord wordt bereikt.

De trainerscarrière van De Boer: van glorie in San Siro tot ontslag in Londen
Het mislukte avontuur van Frank de Boer bij Crystal Palace
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.