Padt zelfkritisch: ‘Daar had ik beter mogen reageren’

Reacties

Het weerzien van Ludogorets-doelman Sergio Padt met zijn jeugdliefde Ajax draaide donderdagavond uit op een pijnlijke reünie voor de sluitpost, die moest toezien hoe de Amsterdammers een maatje of twee te groot waren voor de Bulgaren. De play-offwedstrijd in de Europa League eindigde in 1-4.

Padt zelfkritisch: ‘Daar had ik beter mogen reageren’
© Pro Shots
Ludogorets
Ludogorets
1 - 4
Ajax
Ajax

Dat stemde Padt droevig, zeker omdat de komst van de ploeg van Maurice Steijn best wel een thema was geweest in de omgeving. ‘Je kijkt ernaar uit, het grote Ajax komt naar Bulgarije. We wilden er wat van maken, maar we hadden iets te veel respect voor ze. Ik denk dat de jongens nu met een zuur gevoel in de kleedkamer zitten', aldus Padt tegenover RTL 7.

Hij kreeg ook de vraag of hij zichzelf iets verweet bij het kwartet treffers dat hij om zijn oren kreeg. ‘Over het tweede en het vierde doelpunt praat ik niet, dat spelen ze fantastisch uit. Het derde doelpunt, die kopbal van Brian Brobbey gaat door mijn benen. Oké, het was van dichtbij maar ik vind dat ik daar beter had mogen reageren’, reflecteerde Padt.

Tot slot werd geïnformeerd naar het algemene welzijn van Padt in Bulgarije. ‘Over het algemeen goed: twee keer kampioen geworden, twee keer de Super Cup gewonnen, de beker ook. Ik hoopte hier Champions League te spelen, maar het zal Conference League worden. Ze zijn hier tevreden met me, ik heb nog een contract van drie jaar. In het voetbal weet je het nooit, zeker in Bulgarije niet. Maar op dit moment voel ik mij goed en zijn zij tevreden, dus blijf ik nog even hier.’

De 33-jarige Haarlemmer speelde in de opleiding van Ajax, maar brak er nooit door. Na uitleenbeurten bij HFC Haarlem en Go Ahead Eagles volgde een transfer naar AA Gent. Later verdedigde Padt het doel van AA Gent en FC Groningen, sinds 2021 is hij actief bij de Bulgaarde topclub.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer S. Padt
Meer over S. Padt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.