Ludogorets - Ajax

Official partner
1 - 4
Expected goals2.2 - 1.8

Ajax heeft Ludogorets verslagen in de uitwedstrijd in de UEFA Europa League Play-offs 4-1. Kudus krijgt alle credits na het scoren voor Ajax. Brian Brobbey maakte ook een doelpunt voor de winnaars, Verdon scoorde voor Ludogorets. Ajax startte goed en nam in de 16de minuut de leiding via Kudus, met een assist van Devyne Rensch. Twee minuten later bouwde Ajax de voorsprong uit toen Kudus nog een keer de doelman passeerde, op aangeven van Kenneth Taylor. Brian Brobbey bracht in de 40e minuut Ajax op 3-0. Hierop volgend voltooide Kudus zijn hattrick en vergrootte de voorsprong voor Ajax. Olivier Verdon poetste iets van de achterstand weg voor Ludogorets in de 70e minuut. Maar Ludogorets was niet in staat om meer te scoren. . Sergio Padt (Ludogorets) speelde de hele wedstrijd. Beide teams spelen weer tegen elkaar op donderdag 31 augustus om 20.00 uur.

Ludogorets en Ajax hebben niet eerder tegen elkaar gespeeld.