'Zonder Kudus is Ajax een droge gehaktbal'

Reacties

Marco van Basten en Ruud Gullit waren na afloop van Ludogorets-Ajax onder de indruk van Mohammed Kudus. De analisten balen ervan dat de Ghanees weggaat bij Ajax. 'Het is echt jammer dat zo'n speler wegmoet', aldus Gullit bij Ziggo. 'Ajax is zonder Kudus een droge gehaktbal. Hij voegt de jus toe.'

'Zonder Kudus is Ajax een droge gehaktbal'
Ludogorets
Ludogorets
1 - 4
Ajax
Ajax

Qua lovende woorden blijft het daar niet bij. Gullit gaat daarna verder: 'Kudus zorgt ervoor dat er altijd iets op het veld gebeurt. Hij is echt een geweldige speler. Met hem kun je doorvoetballen. Door hem ontstaan er ruimtes in het veld, het is een speler die je als ploeg echt nodig hebt.

Van Basten sluit zich daarbij aan. 'Het is echt onzin dat Ajax wil meewerken aan zijn transfer', vertelt hij wel nog. 'Je wil toch goed presteren en je beste spelers behouden, lijkt me? Seizoenskaarthouders willen naar zo'n jongen kijken. Kudus is echt een rasvoetballer.' Dat Ajax wil meewerken aan een transfer van Kudus heeft te maken met een afspraak die de club uit Amsterdam vorige zomer heeft gemaakt over een vertrek. 

De oud-voetballer van Ajax had eerder deze week ook al kritiek op het transferbeleid van zijn team. Van Basten noemde Ajax toen al 'FC Amsterdam.' 'Het is allemaal niks, een rare ploeg. Die club ook, wie hoor je nou? Wat we nu zien is geen Ajax, maar niveau FC Amsterdam', zei hij ook bij Ziggo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.