Paal staat ambitieus FC Volendam in de weg: Jonk snakt naar zege

FC Volendam en FC Den Bosch blijven ook na zondag in de grijze middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie staan. De ploeg van Wim Jonk kreeg het voor de derde keer op rij niet voor elkaar om te winnen.

FC Volendam
FC Volendam
1 - 1
FC Den Bosch

FC Volendam en FC Den Bosch waren tot zondag de nummers twaalf en dertien van de Keuken Kampioen Divisie. De Volendamse formatie van Jonk verdedigde in eigen huis een voorsprong van één punt op FC Den Bosch, dat in de laatste drie wedstrijden zeven punten pakte. FC Volendam daarentegen verloor de laatste twee wedstrijden met forse cijfers (0-4 tegen SC Cambuur en 3-1 tegen Jong PSV).

Hoewel de recente vorm van FC Den Bosch dus beter was dan die van de Volendammers, was het wel de thuisploeg die zondagmiddag de score opende. Na 25 minuten werd een hoekschop door Nick Runderkamp voldoende geschampt om de 1-0 op het scorebord te krijgen.

In een wedstrijd die moeizaam op gang kwam, was het FC Den Bosch dat in de tweede helft probeerde om voor het eerst sinds 17 augustus 2018 een achterstand bij rust om te draaien in een zege. Dat lukte destijds nota bene tegen FC Volendam. Ook zondagmiddag werd een eerste stap naar de ommekeer gezet. Een voorzet van Danny Verbeek werd uitstekend binnengewerkt door Ryan Trotman, die daarmee twintig minuten voor tijd de 1-1 verzorgde.

Tot de volledige kentering kwam het niet, al maakten FC Volendam en FC Den Bosch er nog wel een kansrijk en vermakelijk laatste kwartier van. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd kreeg FC Volendam nog dé kans op de winnende treffer, maar de paal stond die zege in de weg. En dus krijgen Jonk en consorten en het wederom niet voor elkaar om te winnen. De voorsprong op FC Den Bosch blijft wel behouden, maar dat is slechts een schrale troost voor het ambitieuze FC Volendam dat zal hopen dat de concurrentie om de play-offplaatsen niet nog verder uit zullen lopen dit weekend.