De lach is terug bij crisisclub Roda na klinkende overwinning

Roda JC Kerkrade werd vorige week verlost van de beoogde clubeigenaar Mauricio García de la Vega en begint pardoes punten te pakken. Zaterdag werd Helmond Sport met duidelijke cijfers terug naar Noord-Brabant gestuurd.

Roda JC Kerkrade
4 - 0
Helmond Sport

Vandaag precies een week geleden besloot García de la Vega onder hevige druk van de supporters en de werknemers van Roda JC eieren voor zijn geld te kiezen door af te zien van het kopen van een meerderheid van de aandelen. Daarmee kwam een zeer roerige periode tot een einde en kan Roda JC eindelijk weer vooruitkijken, al is er nog altijd veel werk te verzetten in Kerkrade. Zowel op sportief als bestuurlijk vlak.

Op sportief vlak lijkt de weg naar boven gevonden te zijn. Daags voor het vertrek van García de la Vega werd al, zij het met pijn en moeite, gewonnen van Telstar (1-2) en zaterdag werd Helmond Sport op overtuigende wijze verslagen. Roland Alberg ontpopte zich tot de grote man. Na een kwartier opende de middenvelder de score door oog in oog met doelman Stijn van Gassel rustig te blijven: 1-0.

Door enkele knappe reddingen van Tom Muyters hield Roda die voorsprong vast tot de rust, waarna Alberg het duel vlak na de hervatting op slot gooide. In de 47ste minuut schoot hij raak in de korte hoek, een minuut later completeerde Alberg zijn hattrick. In de slotfase maakte Jordy Croux het feestje met zijn eerste doelpunt van het seizoen compleet, waardoor Roda plotseling opduikt in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 2
Telstar
Telstar

De ontmoeting tussen TOP en Telstar eindigde eerder op de avond onbeslist. De thuisclub nam tot tweemaal toe een voorsprong, maar wist die niet vast te houden. Shaquill Sno werkte halverwege de eerste helft een voorzet van Danzell Gravenberch langs zijn eigen keeper, maar Reda Kharchouch bracht - al dan niet na een handsbal - evenwicht in de wedstrijd.

Nog voor rust bracht Philippe Rommens de thuisclub nog eens aan de leiding met een rake kopbal (2-1). Weer was het echter Kharchouch die zijn team te hulp schoot. Vroeg in de tweede helft joeg hij de bal binnen op aangeven van Anthony Berenstein.