Özil duidelijk tijdens mediacircus: 'Ik zal nooit meer voor Duitsland spelen'

Reacties

Mesut Özil is woensdag gepresenteerd als speler van Fenerbahçe. Het werd een waar mediacircus waar meer dan honderd journalisten op afkwamen en waar supporters van de club via een videoverbinding vragen konden stellen. Een van die vragen ging over een eventuele terugkeer van Özil bij het Duitse nationale elftal. Dat sloot de middenvelder met overtuiging uit.

Özil duidelijk tijdens mediacircus: 'Ik zal nooit meer voor Duitsland spelen'
© Pro Shots

Als je voor woensdag nog dacht dat de komst van Özil naar Fenerbahçe niet zo veel losmaakt in het land, dan werd je tijdens de presentatie van de voormalig Arsenal-speler wel overtuigd. 132 journalisten namen plaats in een grote ruimte in het stadion van Fener, waar voorzitter Ali Koç, sportief directeur Emre Belözoglu en hoofdrolspeler Özil plaatsnamen aan een tafel. Maar hoe belangrijk Özil ook is, het duurde lang voordat hij het woord nam.

Voorzitter Koç begon namelijk met een praatje dat wel heel lang duurde. Na een half uur was de preses van Fenerbahçe klaar met onder andere de uitleg hoe de transfer van Özil tot stand was gekomen. Nadat Belözoglu kort aan het woord was geweest leek de microfoon naar Özil te gaan, maar niets was minder waar. Er volgde een video van ongeveer zeven minuten met beelden van Özil en een reportage over mensen die vertelden wat de transfer van de middenvelder voor hen betekende.

© Pro Shots

Droom
Özil nam na de video dan eindelijk het woord. 'Ik heb er veel zin in en ik ben blij', waren zijn eerste woorden. 'Zoals de voorzitter zei: voor Fenerbahçe is dit een droom, maar voor mij ook. Dit was voor beide partijen goed. Ik hoop dat ik het team kan helpen met mijn kwaliteiten. Ik geloof in deze club en ik ben blij om hier te zijn.'

Na het inleidende praatje van Özil was het tijd voor de vragen van supporters. Een van de fans stelde dat Özil veel fans heeft in Duitsland en of hij een terugkeer in de Bundesliga in de toekomst nog ziet zitten. 'Nee', zo was de spelmaker stellig. Ook op een vraag over een terugkeer bij Die Mannschaft was Özil duidelijk. 'Als ik eenmaal een keuze heb gemaakt, kom ik daar niet op terug. Ik wens het Duitse elftal veel succes', sprak de kersverse speler van Fenerbahçe, die in 2018 stopte als international. Hij kwam onder vuur te liggen nadat hij samen met Ilkay Gündogan op de foto ging met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Door de kritiek besloot Özil te stoppen.

Rugnummer
Koç gaf ook nog een verklaring voor het rugnummer van Özil. Hij gaat namelijk met 67 spelen. Dat heeft te maken met Zonguldak, de stad in Turkije waar zijn roots liggen. De postcode van de stad begint met 67. Koç liet wel weten dat Özil volgend seizoen waarschijnlijk alsnog rugnummer 10 krijgt. Die is nu in handen van Mbwana Samatta.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fenerbahçe
Meer over Fenerbahçe
Meer M. Özil
Meer over M. Özil
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.