Real Sociedad heeft zondag een goede generale afgewerkt voor het Europa League-duel met PSV. De Basken kwamen tegen Cádiz laat op stoom.

Cádiz
Cádiz
0 - 2
Real Sociedad

Donderdag wacht PSV als tegenstander in de Europa League. Sociedad-trainer Imanol Alguacil wilde echter nog niet naar die ontmoeting in Eindhoven kijken. Eerst was er immers nog in La Liga het bezoek aan Estadio Ramón de Carranza, zo betoogde de coach. 'Winst op Cádiz is de beste manier om je voor te bereiden op de volgende wedstrijd, die in dit geval tegen PSV is.'

Voor Real Sociedad, dat de twee voorgaande wedstrijden met 1-0 had gewonnen, leek Cádiz een welkome opwarmer na de interlandperiode met de diverse uitgewaaierde internationals. De gastheren wachtten na drie duels nog op hun eerste overwinning.

Het duurde lang voordat de gewenste overwinning voor Sociedad gestalte kreeg. Ondanks een groot overwicht kon pas halverwege de tweede helft een bres worden geslagen in de defensie van Cádiz. Mikel Oyarzabal kopte na een voorzet van Aritz Elustondo raak.

In de 85ste minuut was het pleit beslecht. Juan Cala ging in de fout binnen het strafschopgebied en de Cádiz-invaller moest die actie bekopen met een tweede gele kaart en een strafschop. Oyarzabal klaarde vervolgens de klus vanaf elf meter.

Door de overwinning is Real Sociedad naar de derde plaats in La Liga geklommen, waar Cádiz nummer zestien is na de nederlaag.