Overzicht: Fiorentina in diepe crisis

Fiorentina is er na een tumultueuze week ook sportief niet in geslaagd de crisis te bezweren. Onder toeziend oog van de beoogde nieuwe coach Roberto Mancini verloor Fiorentina met 2-1 van hekkesluiter Bari.

Fiorentina nam deze week afscheid van de Turkse coach Fatih Terim. De trainer was in conflict geraakt met voorzitter Vittorio Cecchi Gori. Roberto Mancini werd binnengehaald als nieuwe hoofdtrainer. Pas deze week beslist de Italiaanse bond of Mancini direct aan de slag mag bij de club. Mancini heeft niet het hoogst benodigde trainersdiploma en is bovendien dit seizoen al bij Lazio Roma als assistent-(trainer) aan de slag geweest. De Italiaanse regels laten niet toe dat een trainer in hetzelfde seizoen bij twee clubs trainer is.

De Portugese middenvelder Rui Costa verergerde de crisis door voor de wedstrijd tegen Bari te onthullen dat de club in geldnood verkeert. De spelers hebben al vier maanden geen salaris gehad. Rui Costa zette Fiorentina wel op voorsprong tegen Bari, maar het talent Antonio Cassano bracht Bari voor rust al op gelijke hoogte. De Zweedse middenvelder Daniel Andersson schoot twe minuten voor tijd Bari naar de broodnodige winst: 2-1. Fiorentina zakte door de nederlaag naar elfde plaats op de ranglijst.

AS Roma behield de leiding door met 3-2 van Internazionale te winnen. Vincenzo Montella, de vervanger van de geblesseerde Gabriel Batistuta, was met twee treffers de grote man bij de Roemeinen. Christian Vieri maakte bij Inter beide doelpunten. Juventus bleef koploper AS Roma volgen door met 0-2 bij Udinese te winnen. Gianluca Zambrotta scoorde voor rust, Filippo Inzaghi doelpuntte na de pauze. Alessandro Del Piero werd tien minuten voor tijd met rood van het veld gestuurd. Parma staat alleen vierde nadat Atalanta in de slotminuut met 2-1 bij Verona verloor. Parma hield AC Milan op 2-2. Paolo Maldini en de Argentijn Andres Guglielminpietro scoorden voor Milan, de spitsen Savo Milosevic en Marcio Amoroso waren trefzeker namens Parma. Perugia won met 1-0 van Vicenza door een in de rebound benute strafschop van verdediger Marco Materazzi. Napoli en Lecce speelden 1-1 gelijk tegen elkaar. Edmundo scoorde, maar miste ook een strafschop.