Overzicht: Feyenoord gelijk, weinig goals

Scoren bleek een grote opgave op de laatste speeldag van de KPN Eredivisie. Liefst vier duels eindigden in 0-0. Zo kwam Feyenoord bij Willem II niet verder dan een gelijkspel. SC Heerenveen pakte de vierde plaats af van Vitesse.

Het duel tussen Willem II en Feyenoord stond in het teken van Mariano Bombarda en Borussia Dortmund. De Tilburgse ploeg nam afscheid van de Argentijnse aanvaller, die na vier seizoen vertrekt bij de Tricolores. En met het oog op het duel met Borussia Dortmund had Feyenoord-coach Bert van Marwijk in zijn basis slechts drie vertrouwde namen opgesteld: Paul Bosvelt, Brett Emerton en Tomasz Rzasa. Bosvelt en Rzasa bleven tijdens de rust in de kleedkamer achter. Dat hadden de andere twintig sapelers ook kunnen doen, want het duel had weinig om het lijf. Brett Emerton had de grootste kans, maar stuitte op Geert De Vlieger, terwijl Henk Timmer in zijn (waarschijnlijk) laatste optreden als Feyenoorder, opviel door enkele goede reddingen. DOor het gelijkspel van FC Twente plaatste Willem II zich voor de strijd om de Intertoto Cup.

Ondanks een saai 0-0 gelijkspel tegen FC Twente pakte SC Heerenveen de vierde plaats af van Vitesse. De Arnhemse ploeg ging met 3-2 onderuit bij RKC Waalwijk. Het was de eerste nederlaag in 2002 voor de ploeg van coach Edward Sturing. De bezoekers kwamen in Waalwijk nog wel op voorsprong via een kopbal van Matthew Amoah, maar keek een kwartier voor tijd tegen een 3-1 achterstand aan door doelpunten van Jochen Janssen, Yuri Cornelisse en Robert Fuchs. RKC pakte de voorsprong met enkele zeer scherpe counters. Vijf minuten voor tijd bracht Tim Cornelisse de spanning terug in het duel, maar Vitesse kon de nederlaag niet meer afwenden.

Net als Heerenveen en Twente, konden ook FC Utrecht en NAC niet boeien. Beide ploegen, die dit seizoen geregeld indruk maakten met aantrekkelijk en aanvallend voetbal, speelden min of meer een wedstrijdje zomeravondvoetbal. Door het gelijkspel blijft NAC boven de Utrechters staan, op de zesde plaats van de KPN Eredivisie.

Ook Roda JC en Fortuna Sittard kwamen niet tot scoren. Dat was vooral te danken aan een goed keepende Ruud Hesp, die tevens afscheid nam als profvoetballer. Hij speelde 482 wedstrijden namens Haarlem, Fortuna, Roda JC en Barcelona.

Bekijk hier al onze video's