Overzicht: Batistuta wijst AS Roma de weg

AS Roma heeft ten volle geprofiteerd van de nederlaag van achtervolger Juventus. Parma was niet bij machte de Romeinse koploper te verslaan. Lazio en AC Milan wonnen eveneens. Fiorentina ging verrassend onderuit bij Napoli.

Franscesco Totti verzuimde in de eerste helft AS Roma op voorsprong te zetten. De aanvaller miste een strafschop. Parma , dat via Marco di Vaio brutaal de leiding nam, leek daarom op weg naar een stunt. Maar de nieuwe trainer Renzo Ulivieri moest toezien hoe zijn ploeg het hoofd uiteindelijk toch moest buigen. Gabriel Batistuta was daarvoor verantwoordelijk. Twee doelpunten van de Argentijnse spits was voldoende voor de 2-1 zege. Stadsgenoot Lazio Roma maakte in eigen stadion geen fout tegen Lecce . Alessandro Conticchio en Christiano Lucarelli brachten de bezoekende middenmoter tot twee keer terug in de wedstrijd. Maar dankzij de treffers van Hernan Crespo (2x) en Juan Veron bleven de punten in Rome.

Fiorentina kwam van een koude kermis thuis. In Palermo, waar Napoli de thuiswedstrijd moest afwerken, werden de verdedigend ingestelde Florentijnen met 1-0 verslagen. Fabio Pecchia was in blessuretijd verantwoordelijk voor de kater. Voor AC Milan was een doelpunt van Leonardo voldoende voor de zege. Lange tijd hield Reggina stand, maar in de slotfase moest het stugge Reggina alsnog de treffer incasseren. Internazionale boekte een eenvoudige 3-0 zege op Bologna . Christian Vieri opende vanaf de strafschopstip de score. Luigi de Biago en Vladimir Jugovic tilde de score in de tweede helft naar 0-3.

Bari stond al snel voor een moeilijke opgave. De hekkensluiter in de Serie A verloor al na twee minuten verdediger Giuseppe Mazzarelli met een rode kaart. Brescia profiteerde van de man-meer-situatie. Dario Hubner had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 3-1 zege. Udinese keek na dertien minuten tegen een achterstand. Voor Vicenza was het doelpunt van Martin Jorgensen niet voldoende voor een punt. Nadat Luca Toni voor de gelijkmaker had gezorgd, hielp Massimo Margiotti Udinese in de laatste minuut aan de zege.