Overwinning van Zuid-Afrika op Spanje blijft toch staan

De overwinning van Zuid-Afrika op Spanje blijft toch gehandhaafd. Dat liet wereldvoetbalbond FIFA donderdag weten. Zuid-Afrika was op dinsdag 19 november met 1-0 te sterk voor de regerend Europees- en wereldkampioen.

Overwinning van Zuid-Afrika op Spanje blijft toch staan

'De wedstrijd Zuid-Afrika-Spanje blijft staan als officiële interland. Spanje heeft weliswaar te veel wissels gebruikt, maar beide teams waren het daarmee eens. De gang van zaken heeft ook geen negatieve gevolgen gehad voor Zuid-Afrika', aldus de FIFA in een verklaring.

In eerste instantie telde de nipte winstpartij niet mee voor de FIFA-wereldranglijst omdat Spanje het maximale aantal toegestane wissels overschreed, maar dat besluit is nu alsnog teruggedraaid. De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque en Gordon Igesund, de keuzeheer van Zuid-Afrika, hadden vooraf afgesproken maximaal zes keer te wisselen.

In de slotfase van de wedstrijd was Del Bosque echter genoodzaakt een zevende vervanging toe te passen, want doelman Victor Valdés (foto) kon niet verder vanwege een spierscheuring. Zijn plek werd ingenomen door Pepe Reina.

Wat de gevolgen zijn op de wereldranglijst is nog niet bekend. Donderdag 19 december publiceert de FIFA de volgende ranking, waarin het duel met Spanje meegenomen zal worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen