Keeper Valdés zes weken uit de roulatie met spierscheuring

Barcelona moet het in navolging van Lionel Messi de rest van dit kalenderjaar ook stellen zonder Víctor Valdés. De 31-jarige Spaanse doelman heeft een spierscheuring in zijn rechterkuit. Valdés raakte dinsdagavond geblesseerd in de vriendschappelijke interland van Spanje tegen Zuid-Afrika (1-0 nederlaag).

Keeper Valdés zes weken uit de roulatie met spierscheuring

Direct na de wedstrijd in Johannesburg vreesde de medische staf al voor een spierscheuring. Uit het onderzoek van woensdag in Barcelona bleek het inderdaad om een dergelijke kwetsuur te gaan. Hierdoor moet Valdés de komende zes weken toekijken en mist hij onder meer het Champions League-duel van dinsdag met Ajax.

Barcelona-trainer Gerardo Martino reist sowieso met een gehavende selectie af naar Amsterdam. Behalve Valdés moeten ook Messi, Xavi, Jordi Alba en Cesc Fabregas het duel aan zich voorbij laten gaan.

Valdés raakte een kwartier voor tijd geblesseerd aan zijn kuit. Omdat Spanje al zes keer had gewisseld, zou volgens de regels derde doelman Pepe Reina niet meer mogen invallen. Uiteindelijk liet Reina zich letterlijk niet uit het veld slaan en mocht hij alsnog het veld in. Daardoor kon Real Madrid-verdediger Alvaro Arbeloa het keepersshirt weer uittrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen