Barça wint eenvoudig, maar verliest Messi wederom

Op bezoek bij Real Betis heeft Barcelona een simpele 4-1 overwinning geboekt. Flinke domper op de feestvreugde was de blessure van Lionel Messi, hij moest er na 21 minuten vanaf met een (zo lijkt het) hamstringblessure.

Er was voldoende opwinding in het eerste kwart van het duel in het Estadio Benito Villamarín in Sevilla. Eerst moest keeper Victor Valdés al twee keer handelend optreden, maar kort na zijn tweede save kreeg Barça een flinke dreun te verwerken. Lionel Messi moest zich laten vervangen met een blessure aan de achterkant van zijn bovenbeen.

De Argentijn had al eerder last van zijn hamstring en speelde sinds zijn rentree daarvan de afgelopen tijd niet op het niveau van voor zijn kwetsuur. Hij leek zich na zijn 'vormdip' de laatste weken juist weer wat op te richten, maar mogelijk moet Barcelona het weer een tijdje zonder zijn sterspeler doen.

Met Andrés Iniesta als zijn vervanger liep Barcelona na een ruim halfuur vervolgens binnen een minuut weg bij de tegenstander. Eerst stuurde Alex Song ploeggenoot Cesc Fàbregas met een prachtpass weg, waarop Fabregas Neymar in staat stelde de 0-1 binnen te schuiven. Vrijwel direct daarna schoot Pedro op de counter de 0-2 in de lange hoek.

Na rust ging Real Betis op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het was Fàbregas die het duel op slot gooide. Eerst kon hij op aangeven van Martín Montoya (na een heerlijk balletje van Iniesta) simpel binnentikken, waarna hij er met het hoofd ook nog 0-4 van maakte. Vanaf de penaltystip werd het uiteindelijk nog 1-4; Jorge Molina benutte een strafschop.

Door de winstpartij (en het 1-1 gelijkspel van Atlético Madrid bij Villareal) heeft Barcelona nu drie punten voorsprong op de nummer twee. Achter Atlético volgt stadgenoot Real Madrid, op zes punten van koploper Barça.