Overtuigende overwinning AZ op club Van den Brom

AZ heeft zaterdag de eerste oefenzege geboekt. Het versloeg het Lech Poznan van John van den Brom overtuigend met 4-0. De doelpunten werden gemaakt door Vangelis Pavlidis en Mayckel Lahdo (2x).

AZ speelde tegen Lech Poznan zonder Tijjani Reijnders, die aan de kant werd gehouden vanwege zijn transfer naar AC Milan, die op het punt staat om afgerond te worden. Er waren basisplaatsen voor Kenzo Goudmijn, Riechedly Bazoer en Ernest Poku. Zij konden na iets meer dan twintig minuten spelen juichen toen Pavlidis het openingsdoelpunt maakte. De Griekse spits draaide weg bij zijn tegenstander en vond het net. AZ was de betere van de twee, maar kon het overwicht in eerste instantie niet uitdrukken in doelpunten.

AZ kwam in de tweede helft een aantal keren goed weg. Doelman Mathew Ryan moest een paar keer redding brengen en zag een Pools schot op de lat belanden. In de slotfase besliste Lahdo de wedstrijd met de 2-0. Door een eigen doelpunt van een Lech Poznan-speler en de tweede van Lahdo werd het uiteindelijk 4-0 voor AZ.

AZ oefent later in de voorbereiding nog tegen Norwich City, Club Brugge, Southampton en Bologna.