Overname Milan dreigt weer uit te draaien op fiasco

Reacties

Voor het tweede jaar op rij lijkt een geplande overname van AC Milan in het water te vallen. De Chinese partij die de club wil kopen heeft grote moeite het benodigde kapitaal te verzamelen.

Overname Milan dreigt weer uit te draaien op fiasco

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De vertraging en waarschijnlijk zelfs annulering van de overname is een enorme tegenvaller voor Milan, dat vorige maand bij monde van Silvio Berlusconi (op de foto met Adriano Galliani) al liet weten dat de deal rond was. Berlusconi, sinds 1986 eigenaar van Milan, blijkt echter voor zijn beurt te hebben gesproken. Volgens de roze krant is zijn beste kans op een verkoop van de club nu zelfs een totaal andere Chinese partij, waarmee de onderhandelingen nog gestart moeten worden.

De nieuwe overnamesoap heeft grote sportieve gevolgen voor Milan. De transferactiviteiten van de Rossoneri liggen door de onduidelijkheid al weken stil. Begin juli haalde de club spits Gianluca Lapadula (Pescara) en linksback Leonel Vangioni (River Plate) binnen voor de nieuwe trainer Vincenzo Montella, maar daarna werd er van Milan op de markt niets meer vernomen. Berlusconi wil namelijk geen geld meer in de club steken zolang een overname een optie is.

Zo dreigt Milan, dat de afgelopen drie seizoenen zevende, tiende en achtste eindigde zelfs de aansluiting met de Italiaanse subtop te verliezen. Supporters van de Rossoneri zijn woedend over de ontstane situatie en organiseerden onlangs al een grote demonstratie vlak buiten het landgoed van Berlusconi.

Het is voor het tweede jaar op rij dat een geplande overname van Milan in het water lijkt te vallen. Medio 2015 sloot Berlusconi een deal met Bee Taechaubol voor bijna de helft van de aandelen van Milan, met het vooruitzicht op een volledige overname. De Thai kwam zijn afspraken echter niet na, waarna Berlusconi in april dit jaar de stekker uit de deal trok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.