Overmars voor een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag

Marc Overmars is voor een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft het Instituut Sportrechtspraak (ISR) bepaald. De schorsing geldt alleen binnen de KNVB en organisaties die aan de Nederlandse voetbalbond gelieerd zijn.

Overmars voor een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag

De tuchtcommissie heeft geoordeeld dat Overmars zich als directeur voetbalzaken van Ajax schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. In het rapport valt te lezen dat de bestuurder het reglement Seksuele Intimidatie heeft overtreden, omdat hij 'zich niet heeft onthouden van seksuele intimiteiten via welke communicatiemiddelen dan ook'.

Volgens het ISR had verwacht mogen worden dat Overmars zich bewust was van zijn voorbeeldfunctie. Als gevolg van de straf mag hij een jaar lang geen functie bekleden binnen de KNVB of verbonden organisaties. Daar komt een voorwaardelijke schorsing van nog eens een jaar bij. Overmars hoeft zijn werkzaamheden bij Antwerp FC niet neer te leggen.

In de strafmaat is meegenomen dat de zaak veel in de publiciteit is geweest en dat de bestuurder daardoor is beschadigd.

Bekijk hier al onze video's