Overmars over transferperiode: 'Sportieve plaatje nu belangrijker dan financiële'

Reacties

Enkele dagen nadat het transfervenster in Nederland al was gesloten, is de markt nu ook in België dicht. Marc Overmars beleefde een drukke zomer als technisch directeur van Antwerp. Onder meer Vincent Janssen, Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp en Toby Alderweireld sloten in het Bosuilstadion aan bij de selectie van Mark van Bommel. Overmars blikt terug op het officiële YouTube-kanaal van de Great Old.

Overmars over transferperiode: 'Sportieve plaatje nu belangrijker dan financiële'
© Pro Shots

Waar veel clubs hun zaken vaak pas op het laatste moment afronden, was het bij Antwerp betrekkelijk rustig op Deadline Day. Een goed teken, vindt de td. 'Als je alles op het laatste moment moet repareren, is dat normaal niet best. We hebben ons maandenlang voorbereid op de transferperiode, zoals we nu ook al bezig zijn met volgend jaar juli. Zo hoort dat ook. Het gaat dus altijd door.'

Los van de toekomstmuziek: is Overmars tevreden met wat er nu staat? 'Ik denk dat we tevreden zijn met de staf en de groep, die we hebben geprobeerd te verbeteren. Dat is het puzzelwerk. Soms valt een transfer mee, soms niet, het is een beetje hoe het valt. Een speler als Anthony Valencia hebben we wat eerder gehaald, omdat dat soort spelers niet meer naar Antwerp komen als ze al wat verder zijn.'

Veel Antwerp-supporters waren bang dat de uitblinkende doelman Jean Butez zou vertrekken, maar de Fransman bleef de club trouw. 'In de toekomst zullen we ook weleens een grote uitgaande transfer doen, maar op dit moment is het sportieve plaatje het belangrijkste.' Geldzorgen heeft Antwerp ook niet, het vermogen van voorzitter Paul Gheysens werd recent nog geschat op meer dan een miljard euro.

Vooralsnog gaat het Antwerp vooral in eigen land voor de wind. Europees werd de ploeg van Van Bommel reeds uitgeschakeld, maar in eigen land is Antwerp na zeven wedstrijden de enige ploeg die ze allemaal gewonnen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.