'Overmars helpt mee aan WK-droom Janssen en start gesprek over rivaal'

Reacties

Voor Vincent Janssen is de start bij Antwerp FC vooralsnog niet onvergetelijk. Concurrent Michael Frey stal al eens de show, terwijl de international van Oranje nog niet tot scoren kwam. Toch is er een hoop vertrouwen, want zijn werkgever is bezig zijn rivalen te lozen.

'Overmars helpt mee aan WK-droom Janssen en start gesprek over rivaal'

Afgelopen zondag werd - op de dag dat Antwerp op eigen veld SV Zulte Waregem versloeg - Didier Lamkel Zé verkocht. Omonia Nicosia deed een bod van ruim een half miljoen euro. Volgens de Gazet van Antwerpen was dat voor technisch directeur Marc Overmars genoeg om het enfant terrible te lozen. Lamkel Zé kwam al niet meer in de plannen van trainer Mark van Bommel voor. Toen hij een aanbieding van Abha Club links liet liggen, leek de concurrent van Janssen een probleemdossier te worden. Uiteindelijk koos hij toch eieren voor zijn geld en vertrok hij naar Cyprus.

De grillen van de Kameroener zorgden geregeld voor hoofdpijn bij Antwerp. Zo maakte AZ kennis met de acties van de spits, toen hij tijdens een Europa League-duel de winnende goal maakte en zijn shirt uittrok. Dat leverde een rode kaart op. Bij het verlaten van het veld toonde hij ter provocatie een shirt van Lionel Messi aan het hele stadion. Ook kwam hij in een shirt van aartsrivaal Anderlecht naar de training om een transfer te forceren en werd hij in een jaar aan drie clubs verhuurd.

Een andere concurrent van Janssen staat er beter op bij Overmars en Van Bommel. Frey krijgt in de competitie zelfs de voorkeur boven de international van het Nederlands elftal. Tijdens de seizoensouverture stal de Zwitser de show door twee uitstekende doelpunten te maken. Daarmee leek hij Janssen het vuur aan de schenen te gaan leggen. Nu lijkt Frey echter ook op de nominatie te staan om te vertrekken. De spits kan volgens diverse media in zijn vaderland, waaronder MSF Foot, vertrekken naar Turkije. De oud-speler van Fenerbahçe kan volgens de berichtgeving naar Galatasaray vertrekken.

Het zou Janssen ademruimte verschaffen onderweg naar het WK in Qatar. Sinds de afgelopen interlandperiode heeft bondscoach Louis van Gaal namelijk weer een deur open gedaan voor de spits. Het was mede bepalend in zijn keuze om zijn dienstverband bij het Mexicaanse Monterrey in te ruilen voor de terugkeer naar Europa. Een vertrek van met name Frey zou betekenen dat Janssen zich in de kijker kan spelen bij Van Gaal en Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.