'Oude' Vardy lost Drogba af, assistkoning De Bruyne evenaart Henry

Reacties

Jamie Vardy (33) is de oudste topscorer ooit in de Premier League. De spits van Leicester City scoorde zondag niet tegen Manchester United, maar behield wel zijn voorsprong op Danny Ings en Pierre-Emerick Aubameyang.

'Oude' Vardy lost Drogba af, assistkoning De Bruyne evenaart Henry
© Pro Shots

Tot dit seizoen was Didier Drogba de oudste topscorer ooit in de Premier League. De spits uit Ivoorkust was in het seizoen 2009/2010 32 jaar toen hij met 29 goals topschutter werd in Engeland. Vanaf nu is die eretitel dus in handen van de 33-jarige Vardy, die zondagmiddag het seizoen beëindigde met 23 goals achter zijn naam.

Vardy zag twee spelers nog wel héél dichtbij komen. De spits van Leicester City scoorde zelf niet in de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Manchester United, maar hij zag Ings en Aubameyang wel weer doel treffen. Southampton-aanvaller Ings benutte een penalty in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Sheffield United terwijl Aubameyang zelfs twee keer het niet liet bollen. Het was voor beide spitsen echter niet voldoende om aan de 23 goals van Vardy te komen: ze bleven steken op 22 goals.

Raheem Sterling stelde de vierde plek op de topscorerslijst nog veilig met een goal in het duel met Norwich City (5-0). De aanvaller van Manchester City eindigde daardoor op twintig goals. Eentje meer dan Mohamed Salah, die maar een half uur mee mocht doen in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Newcastle United. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Golden Glove
Ederson hield zondag zijn doel schoon in het thuisduel met Norwich City (5-0) en kroonde zich daarmee tot de doelman met de meeste clean sheets dit seizoen in de Premier League. In zestien duels kreeg Ederson geen goal tegen en daarmee bleef hij Burnley-doelman Nick Pope nipt voor. Pope kreeg in vijftien competitiewedstrijden geen tegengoals. Alisson Becker (Liverpool), David de Gea (Manchester United), Dean Henderson (Sheffield United), Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers) en Kasper Schmeichel (Leicester City) deelden de derde plek met dertien clean sheets.

Ederson was daarmee een van de twee spelers van Manchester City die een prijs in ontvangst nam na afloop. Ook Kevin De Bruyne viel in de prijzen. De Belgische middenvelder kroonde zich tot assistkoning in de Premier League met twintig assists, liefst zeven meer dan Liverpool-verdediger Trent Alexander-Arnold. Met twintig assists deelt De Bruyne nu het Premier League-record van Thierry Henry die in het seizoen 2002/2003 ook twintig assists gaf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.