Oranje zorgt na 'EM-Alarm' ook voor 'Routinier-Alarm' in Duitsland

Reacties

De afgetekende 4-2 overwinning van het Nederlands elftal in Hamburg heeft een hoop losgemaakt in Duitsland. Daags na de afgetekende nederlaag spraken Duitse media al van een 'EM-alarm', inmiddels is er ook sprake van een 'Routinier-Alarm'.

Oranje zorgt na 'EM-Alarm' ook voor 'Routinier-Alarm' in Duitsland

Aanleiding is de manier waarop de Duitse defensie na rust werd overlopen voor Oranje. Door de blessure van Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger bestond de achterhoede van Die Mannschaft uit de relatief onervaren Matthias Ginter (25), Niklas Süle (24) en Jonathan Tah (23), die vooral door Bild al als hoofdschuldige werd aangewezen bij de tegengoals. En dus vragen de Duitse media zich hard op af of Mats Hummels niet moet terugkeren in de nationale ploeg.

De inmiddels dertigjarige verdediger van Borussia Dortmund was begin dit jaar nog een van de drie kopstukken die werden afgeserveerd door bondscoach Joachim Löw. Dat rigoureuze besluit volgde na het desastreus verlopen WK in Rusland en de 3-0 nederlaag tegen Nederland in de Nations League. Destijds gingen alle alarmbellen in de Duitse pers ook al af en werden Hummels en Jérôme Boateng, die het centrale duo vormden in de Johan Cruijff Arena, hard aangepakt.

Inmiddels is er dus wéér een nationale discussie op gang gekomen. Kicker heeft al een poll op zijn website geplaatst met de vraag of Hummels moet terugkeren als international en Bild besteedt met een column aandacht aan het onderwerp. 'Een radicale stap was dringend nodig bij de nationale ploeg, maar tijdens de wedstrijd tegen Nederland bekroop mij een diep verlangen naar Mats Hummels', schrijft journalist Lars Wallrodt. 'Wat had ik hem graag als soevereine Abwehrchef gezien.'

Mats Hummels moet volgens Duitse media leiding geven aan de defensie van Die Mannschaft zoals Virgil van Dijk bij Oranje doet.
Mats Hummels moet volgens Duitse media leiding geven aan de defensie van Die Mannschaft zoals Virgil van Dijk bij Oranje doet.

Nu Rüdiger voorlopig aan de kant staat, heeft Duitsland met Süle immers nog maar één verdediger in de selectie die het in zich heeft uit te groeien tot een wereldtopper. Maar de 24-jarige Bayern-speler kan in zijn eentje de kar niet trekken. En dus zwelt de roep om Hummels aan. 'Sterke ploegen hebben altijd een goede mix van routiniers en jonge honden gehad, kijk maar naar Nederland. En in het team van Löw zijn er genoeg spelers die wel wat leiding kunnen gebruiken', klinkt het bij Bild.

Hummels zou volgens Sport1 wel open staan voor een rentree in de nationale ploeg om te laten zien dat hij nog altijd meekan op topniveau. Teammanager Oliver Bierhoff vindt de losgebarsten discussie overtrokken. 'Vorig jaar herfst hadden we veel ervaring op het veld en incasseerden we ondanks al die ervaring ook domme doelpunten', verwijst de oud-spits bij diezelfde tv-zender naar de 3-0 nederlaag tegen Oranje in de Nations League, die toen ook zoveel losmaakte.

Volgens Bierhoff had de recente nederlaag tegen het Nederlands elftal namelijk niet alleen met een gebrek aan ervaring te maken. 'Er was simpelweg te veel passiviteit en ook een beetje angst. Maar wellicht hadden we met een verdediging vol ervaring en topklasse wel grip gekregen op de aanval van Nederland.' Löw blijft ondertussen onverstoorbaar. De bondscoach schakelt voor het uitduel met Noord-Ierland over naar een viermans-defensie. Tah zou dan uit de basis verdwijnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.