Oranje ziet debutanten hoofdrol pakken in duels Spanje en Kroatië

Reacties

Spanje heeft goede zaken gedaan in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024. De Spanjaarden wonnen tegen Noorwegen hun eerste interland na het mislukte WK van 2022. De tegenstander van Oranje in de halve finale van de Nations League Kroatië kreeg net voor tijd een tik te verwerken.

Oranje ziet debutanten hoofdrol pakken in duels Spanje en Kroatië
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 0
Noorwegen
Noorwegen

In de poule met Duitsland, Japan en Costa Rica kwam Spanje afgelopen WK maar ternauwernood de poulefase door. Een ronde later bleek het duel in de achtste finale met Marokko alsnog het eindstation voor de Spanjaarden. Spanje had in de tussentijd twee wedstrijden om de goede vorm te hervinden, voordat het halverwege juni in de halve finale van de Nations League staat tegen Italië.

Samen met Nederland en Kroatië behoort het tot de Final Four van dat toernooi. Binnen het kwartier kwam Spanje al op voorsprong tegen Noorwegen, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Erling Haaland. Bij Noorwegen begonnen onder anderen Marcus Pedersen, Fredrik Aursnes, Alexander Sørloth en Martin Ødegaard wel in de basis.

Dani Olmo was verantwoordelijk voor de openingstreffer, nadat hij een lage voorzet van Alejandro Baldé met de hak beroerde. Spanje had zowel het betere van het spel als wat meer kansen, maar moest wel tot de slotfase wachten tot het de wedstrijd in het slot kon gooien. Espanyol-spits Joselu kwam negen minuten voor tijd binnen de lijnen, werd daarmee de oudste (32) debutant voor Spanje ooit en scoorde ook direct twee keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kroatië geeft het weg
Kroatië leek lang op weg naar een minimale zege. De Nations League-opponent van Oranje kwam binnen een halfuur op voorsprong tegen Wales door een treffer van Andrej Kramaric. Hij frommelde zich langs een verdediger en schoot vanaf de rand van de zestien met de buitenkant van de voet raak. Diep in de blessuretijd zagen de Kroaten Wales alsnog op gelijke hoogte komen door een treffer van debutant Nathan Broadhead. Daardoor staan Wales en Kroatië nu tweede en derde in de poule onder Turkije.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kroatië
Kroatië
1 - 1
Wales
Wales
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.