Oudste debutant Spanje scoort direct twee keer in vijf minuten

Reacties

José Luis Mato Sanmartín, kortweg Joselu, heeft zaterdagavond een record op zijn naam geschreven. De aanvaller viel in tegen Noorwegen en werd daarmee de oudste debutant voor het Spaanse elftal ooit en maakte ook nog eens direct twee doelpunten.

Oudste debutant Spanje scoort direct twee keer in vijf minuten
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 0
Noorwegen
Noorwegen

Joselu maakt dit seizoen indruk in de Spaanse competitie en maakte al twaalf competitiegoals voor Espanyol. Daarmee is hij gedeeld topscorer van La Liga. Dat zorgde ervoor dat de 32-jarige spits voor het eerst in zijn loopbaan werd opgeroepen voor het nationale elftal van Spanje.

De Spaanse bondscoach liet hem ook direct debuteren. In het EK-kwalificatieduel met Noorwegen kwam hij na 81 minuten binnen de lijnen voor Álvaro Morata. Hij had nog geen vijf minuten nodig om direct zijn eerste twee interlanddoelpunten te maken. Joselu kopte eerst een voorzet van Fabián Ruiz binnen en even later maakte hij uit een klutssituatie ook nog zijn tweede goal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

Joselu


Geboortedatum:
27 maart 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Stuttgart
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Real Madrid
Nationaal team:
Spanje
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.