Oranje verrassend met Van Aanholt tegen Oekraïne

Reacties

Oranje begint zondag aan de EK-wedstrijd tegen Oekraïne met Patrick van Aanholt als linksachter. Tijdens de recente interlands bekleedde Owen Wijndal, die nu op de bank zit, nog die positie.

Oranje verrassend met Van Aanholt tegen Oekraïne
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

Zoals verwacht vervangt Jurriën Timber de nog niet volledig fitte Matthijs de Ligt. De negentienjarige Ajacied vormt een defensie met Stefan de Vrij en Daley Blind. De backs zijn Denzel Dumfries en dus Van Aanholt. 

Op het middenveld kiest Frank de Boer voor Frenkie de Jong, Marten de Roon en Georginio Wijnaldum. Naast Weghorst staat uiteraard ook Memphis Depay voorin. Het doel wordt, zoals de bondscoach zaterdag reeds onthulde, verdedigd door Maarten Stekelenburg, de oudste speler op dit EK.

Naast De Ligt neemt op de tribune ook Quincy Promes plaats.

Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 21.00 uur en staat onder leiding van Felix Brych. Later in de groepsfase treedt Nederland nog aan tegen Oostenrijk (donderdag) en Noord-Macedonië (volgende week maandag).

Voor Oranje wordt het de eerste eindrondewedstrijd (los van de Nations League) sinds 2014, toen Brazilië werd verslagen in de strijd om brons op het WK.

De opstelling van Nederland tegen Oekraïne:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.