Oranje start WK-route: Stekelenburg, St. Juste én Van Nistelrooy op het veld

Reacties

Het Nederlands elftal is maandag begonnen aan de route die uiteindelijk moet leiden naar het WK van 2022 in Qatar. In aanloop naar de eerste drie kwalificatieduels stond de eerste training op het programma, waarbij enkele oude bekenden én nieuwelingen zich lieten zien.

Oranje start WK-route: Stekelenburg, St. Juste én Van Nistelrooy op het veld
© Pro Shots
Turkije
Turkije
4 - 2
Nederland
Nederland

Nadat de 24 opgeroepen internationals zich maandagmiddag meldden in Hotel Woudschouten in Zeist, stond een paar uur later al de eerste training op het programma. Meest opmerkelijke speler die bondscoach Frank de Boer tot zijn beschikking had was Jeremiah St. Juste. De verdediger van FSV Mainz 05 (met een verleden bij SC Heerenveen en Feyenoord) zit voor het eerst bij de selectie, mede omdat Internazionale-verdediger Stefan de Vrij ontbreekt vanwege een positieve coronatest.

Jeremiah St. Juste (tweede van links) tussen Ryan Gravenberch, Donny van de Beek en Frenkie de Jong.
© Pro Shots
Jeremiah St. Juste (tweede van links) tussen Ryan Gravenberch, Donny van de Beek en Frenkie de Jong.

Wie zich ook meldde, was iemand met veel meer Oranje-ervaring. Ajax-keeper Maarten Stekelenburg (zie foto onderaan) speelde zijn voorlopig laatste interland op 13 november 2016, maar is na vierenhalf jaar terug. Hij heeft de voorkeur gekregen boven keepers als Joël Drommel, Marco Bizot en Sergio Padt. Hij vormt de komende anderhalve week samen met Jasper Cillessen en Tim Krul het keepersgilde.

Een derde opmerkelijke aanwezige was Ruud van Nistelrooy. De voormalige topspits is nu trainer van PSV Onder-19 (dat geen wedstrijden speelt) en gaat na de zomer aan de slag bij Jong PSV, maar fungeert de komende maanden als assistent van De Boer. Ook tijdens het EK zal hij deel uitmaken van de technische staf.

Programma
Komende woensdag (24 maart) speelt het Nederlands elftal al de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, op bezoek bij Turkije wordt er om 18.00 uur afgetrapt. Drie dagen later (op zaterdag 27 maart) krijgt Oranje visite van Letland. Ook dat duel begint om 18.00 uur. Op dinsdag 30 maart is het vervolgens tijd voor Gibraltar - Nederland, een wedstrijd die om 20.45 uur begint.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.