Oranje start met maar twee nieuwelingen tegen Georgië

Reacties

Bondscoach Frank de Boer heeft slechts twee wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself voor het oefenduel van Oranje met Georgië. De Oranje-keuzeheer gunt in Enschede Maarten Stekelenburg en Daley Blind een basisplek.

Oranje start met maar twee nieuwelingen tegen Georgië
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Georgië
Georgië

De basisplaats van Stekelenburg had De Boer al aangekondigd. Tim Krul verdedigde woensdag tegen Schotland (2-2) het doel van Oranje, dus nu zou het de beurt zijn aan de 38-jarige Ajax-doelman had de Oranje-keuzeheer al laten weten. 

Voor de neus van Stekelenburg is alleen Blind nieuw. De Ajacied is hersteld van zijn enkelblessure en trainde de voorbije week al vol mee met Oranje, maar mag het nu ook in een wedstrijd laten zien.

De tegen Schotland nog gedebuteerde Jurriën Timber behoudt zijn basisplek. Matthijs de Ligt ontbreekt, hij kampt met lichte liesklachten. De backs, Denzel Dumfries en Owen Wijndal, zijn net als Stefan de Vrij opnieuw verkozen.

Tegen Schotland deden middenvelders Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum maar een half uur mee, tegen Georgië starten ze opnieuw en zullen ze langer in actie komen. Ze zijn in de basiself opnieuw gekoppeld aan Marten de Roon. Voor Wijnaldum betreft de ontmoeting met Georgië overigens een mijlpaal; zijn 75ste interland.

In de voorhoede blijven Memphis Depay en Wout Weghorst staan. Luuk de Jong, de concurrent van Weghorst, moet het dus opnieuw doen met een reserverol.

Zaterdag kondigde De Boer al aan opnieuw in een 5-3-2-formatie te starten. Hij verklapte tevens dat het aannemelijk is dat Oranje in het eerste EK-duel, met Oekraïne op 13 juni, ook met die strijdwijze voor de dag komt. Het duel met de Georgiërs is zodoende de laatste test voor het EK om die tactische aspecten in een wedstrijd te toetsen.

De opstelling:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Blind
Meer over D. Blind
Meer M. Stekelenburg
Meer over M. Stekelenburg
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.