Oranje-nieuwkomer Schouten gelinkt aan Internazionale

Reacties

Het gaat hard met Jerdy Schouten. De 25-jarige middenvelder uit Spijkenisse zag zijn prima prestaties bij Bologna al beloond worden met een oproep voor het Nederlands elftal. Mogelijk wacht nu ook een absolute toptransfer.

Oranje-nieuwkomer Schouten gelinkt aan Internazionale
© Pro Shots

La Gazzetta dello Sport meldt maandag dat Schouten nadrukkelijk in beeld is bij Internazionale. De vicekampioen van de Serie A zou in de Nederlander de ideale stand-in voor Marcelo Brozovic zien. De Kroatische spelverdeler verlengde onlangs zijn contract tot 2026, maar de Nerazzurri willen een extra controlerende middenvelder aan de selectie toevoegen.

Dat heeft ook te maken met het naderende vertrek van Matías Vecino (aflopend contract) en vermoedelijk ook Arturo Vidal en Roberto Gagliardini. Volgens La Gazzetta is Inter erg gecharmeerd van Schouten en heeft trainer Simone Inzaghi al zijn fiat gegeven voor de komst van de Oranje-nieuwkomer. Bologna is volgens de roze sportkrant niet van plan om Schouten zomaar te laten gaan, maar Inter zou de onderhandelingen kunnen bespoedigen door een één of meerdere spelers in de deal te betrekken.

Schouten is opgeleid door ADO Den Haag, waar hij driemaal voor de hoofdmacht uitkwam. Na een jaar bij Telstar en een jaar bij Excelsior maakte hij in 2019 de overstap naar Bologna. Bij de nummer dertien van de Serie A groeide hij uit tot belangrijke speler en heeft hij inmiddels 73 optredens achter zijn naam. Schouten heeft nog een contract tot medio 2024 in Stadio Renato Dall'Ara.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Schouten
Meer over Schouten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.