Van Gaal verklaart keuze voor drie 'nieuwkomers'

Reacties

Louis van Gaal kijkt er naar uit om Bruno Martins Indi, Jerdy Schouten en Vincent Janssen in de komende interlandperiode van dichtbij aan het werk te zien. Het oproepen van de drie past in het WK-plan van de bondscoach, die vrijdagmiddag zijn selectie bekend heeft gemaakt.

Van Gaal verklaart keuze voor drie 'nieuwkomers'
© Pro Shots

In een toelichting legt Van Gaal uit dat er weinig tijd is voor de voorbereiding op het komende WK. 'Dus moeten we de beschikbare tijd maximaal benutten. Alleen deze periode en in september hebben we nog de kans nieuwe spelers aan het werk te zien. Daarom kies ik nu voor Bruno Martins Indi, Jerdy Schouten en Vincent Janssen', aldus de bondscoach.

Van Gaal gaat verder: 'Dat zijn interessante spelers die ik graag van dichtbij wil meemaken tijdens een trainingskamp, hoewel ik sommigen natuurlijk al ken. Ik wil wel benadrukken dat iedereen bij ons in beeld blijft. Ook de spelers die nu geen uitnodiging hebben gekregen.'

De keuze voor Janssen is opmerkelijk. De 27-jarige spits, die mede door zijn keuze voor het Mexicaanse Monterrey volledig uit beeld verdween, maakte wel al deel uit van de voorselectie. De voormalige aanvaller van AZ en Tottenham Hotspur speelde op 10 oktober 2017 zijn laatste interland. Martins Indi was dit seizoen als basisspeler belangrijk voor AZ. Ook hij speelde zijn laatste interland in 2017. Schouten kan na zijn derde seizoen met Bologna debuteren voor Oranje.

Voor het Nederlands elftal staan in de komende weken vier Nations League-wedstrijden op het menu. België (3 juni), Wales (8 juni), Polen (11 juni) en opnieuw Wales (14 juni) zijn de tegenstanders.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.